Uusimmat

Arvostelupäivitys: Assassin’s Creed Brotherhood, Bulletstorm ja Majin and the Forsaken Kingdom

04.03.2011 16:30 Jukka O. Kauppinen

Reippaat arvostelijanuorukaisemme ovat reippailleet jälleen pelilenkkipoluilla, tuoden saaliinaan nälkäisille kotilaumoilleen niin tofunakkeja kuin laskiaispullalampaitakin. Hillolla, tietysti. Ja päivityksiä peliarvosteluihin. Asialla ovat olleet Tero Lehtiniemi, Juho Anttila ja Heikki Takala.

Ohessa lainaukset toisista mielipiteistä. Koko näkemyksen löydät varsinaisen peliarvostelun ohesta, pääarvostelun jälkeen.

Lue, nauti, kritisoi ja kokeile!

Majin and the Forsaken Kingdom (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Pelin nimessä lukee Majin ja höperö peikko onkin tärkeä osa pelikokemusta, mutta maailma itse nousee melkein yhtä tärkeään rooliin. En laskenut polygoneja tai mitannut tekstuurien tarkkuutta. Sen sijaan näin raunioituneen kuningaskunnan heräävän henkiin ruudulla. Tyyli on tekniikkaa tärkeämpää, vaikka tekniikassakaan ei ole vikaa.

Myös vastapuolessa löytyy tavallista enemmän syvyyttä. Pimeys on vienyt mukanaan kaikki. Joku on antautunut ahneuttaan, halukkaasti. Toinen on eksynyt tieltään. Voiton ja vapautuksen hetki on katkeransuloinen, surumielinenkin. Ehkä avoimin mielin seikkaileva voi oppia jotain itsekin?

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Majin and the Forsaken Kingdom (PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Tarinankerronta on valtaosan aikaa erinomaista, mutta Ubisoftin kyky viedä draaman kaari loppuun mietityttää. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä, mutta päämäärän lähestyessä kiire yllättää. Valtava määrä isoja tapahtumia juostaan läpi turbovauhdilla. Hätäisyyden tunnetta ei voi aivan täysin välttää. Sama tauti on vaivannut sarjan jokaista tulemista.

Moninpeli on uutuus, jota ei sovi jättää huomiotta. Tavanomaisen kuolonmatsitylsyyden sijaan tarjoiltu murhahippa ansaitsee kehut jo pelkästä tutun kaavan rikkomisesta. Homma myös toimii, ainakin silloin, kun pelaajat edes yrittävät leikkiä kisan hengen mukaisesti. Järki jäässä pikajuoksevat pilaavat kokemuksen, mutta niinhän se on melkein missä tahansa verkkopelissä.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

En muista koska olisin nauranut pelin ääressä yhtä paljon kuin Bulletstormia pelatessani. Mustaakin mustempi huumori yhdistettynä toimivaan äksöniin luo lopputuloksena hyperväkivaltaspektaakkelin, jollaiselle ei löydy vertoja.

PC-pelaajilla on Bulletstormissa selkeä etu, koska monet vaikeammista skillshoteista on padilla huomattavasti hankalampi suorittaa. Perinteinen headshotti kun ei ole vielä mitään. Taitopistejärjestelmän kehittäminen on ikävä kyllä jäänyt hieman puolitiehen: sen olisi ilmeisesti tarkoitus rohkaista eri aseiden käyttämiseen, mutta ikävä kyllä pari asetta valikoimasta on selkeästi ylitse muiden, eikä päivitettävää ole niin paljon että aseita tarvitsisi tämän takia ruveta vaihtelemaan.

Tero Lehtiniemi

Lue koko arvostelu: Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä

Idiotismi toimii tässä tapauksessa pelin parhaaksi, sillä hahmojen suoraviivainen luonne ei jätä juuri  varaa suvantokohdille. Kun päähahmon käsketään olemaan hiljaa, hän romahduttaa kokonaisen rakennuksen maahan. Ja kun peli alkaa jakamaan pisteitä välipomon perseelle potkimisesta ja sen jälkeen saman ruumiinosan ampumisesta, jokainen tietää olevansa tekemisissä jonkinlaisen hybridin kanssa, jossa yhdistyvät niin Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger kuin Duke Nukem.

Tästä johtuen peli vetää sisäänsä. On yksinkertaisesti hauskaa nähdä mitä macho-miehet keksivät seuraavaksi. Luulin nähneeni kaiken kunnes pääsin ohjastamaan massiivista robotti T-Rexiä joka on varustettu lasereilla. Ja edellinen olkoot anekdootti johon koko pelin voi tiivistää. Bulletstorm on viihdettä, se on keskenkasvuisen pojan fantasia jossa kaikki on paremman kuvauksen puutteessa älyttömän siistiä. Ja jossa sankari voittaa aina pahan. Se on myös kieron koukuttava, sekä monimutkainen.

Heikki Takala

Lue koko arvostelu: Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Fallout New Vegas: Dead Money DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Inazuma Eleven (DS)

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC)

Nat Geo Quiz! Wild Life (PS3, Wii, Xbox 360)

Pixeljunk Shooter 2 (PS3)

Oivallisimmat mielipiteet löytyivät pelistä...

Katso tilanne vastaamatta