Arvostelupäivitys: Assassin’s Creed: Liberation HD ja Lego The Lord of the Rings.

26.08.2014 18:34 Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia ja jakavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Niinpä arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on tarjolla peleistä  Assassin’s Creed: Liberation HD ja Lego The Lord of the Rings.

Testaajina Simon Elo ja Pekka Leinonen.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Assassin’s Creed: Liberation HD (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Lienee enemmän kuin sääntö kuin poikkeus, että käsikonsolilta peliä tehokkaammille alustoille kääntäessä nimen perään lisätään kirjainlyhenne HD. Liberationia pelatessa aloin miettiä, onko kyseessä puhtaasti pelkkä markkinointikikka vai viilataanko peliä oikeasti paremmaksi. Valvooko tätä kukaan? Onko asiasta olemassa lakia?

PC:n Liberation näyttää täysillä asetuksilla aivan kelvolliselta lukuun ottamatta animaatiopuolta, joka on tönkköä kuin puliukon katkokävely putkasta baariin, tekstuureja jotka materialisoituvat esiin tyhjästä sekä hahmoja, jotka ilmestyvät ja katoavat kuin aaveet. Kyllä, ne hahmot eivät olleet salamurhaajia.

Kontrollit ovat perinteistä AC-tasoa. Eli jälleen hypitään kohti seinää kun pitäisi jahdata kohdetta tai ehtiä aikarajaan. Välillä peli kieltäytyi tottelemasta komentoja muuten niin sulavan taistelun aikana kokonaan ja tuloksena oli epäsynkronisaatio hahmon kuoleman johdosta. Toisinaan jokin toiminto saattoi jäädä päälle malliin ”paina nappia E vuorovaikuttaaksesi tämän hahmon kanssa” Mitään ei tapahdu vaikka nyrkillä löisi. Vaihtoehtoina olivat kuolema tai uudelleenkäynnistys.

Pekka Leinonen

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed: Liberation HD (PC, PS3, Xbox 360) 

Lego The Lord of the Rings (PC, PS3, Wii, Xbox 360) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Taru sormusten herrasta -trilogia esitettyinä legoilla. Voiko olla mitään parempaa? No tietysti pelata legoilla Legolasta. Menee kummalliseksi, mutta Lego Lord of the Rings on uusin osa Traveller’s Talesin päättymättömään lego-sarjaan. Pelisarjaan on ensimmäistä kertaa otettu ääninäyttely suoraan elokuvista, mikä tekee muoviukkojen ja akkojen seikkailusta entistä hilpeämmän. Vakavan puheen lomassa Boromirin lävistää ensin nuoli, sitten banaani ja lopuksi katuharja.

Lego-peleissä hauskinta on tuhota kaikki mahdollinen irtaimisto ja kerätä kultaisina kimaltelevia kolikoita. Keräilyviettiä täytyy löytyä, tai lego-pelien viehätystä ei pysty ymmärtämään. Minun on pakko kerätä kaikki tai muuten tunnen epäonnistuneeni ja Smaug minut syököön. Hahmokavalkadi on valtava, joten aivojakin on käytettävä, jotta pääsee kaivamaan joka niemen ja notkon.

Simon Elo

Lue koko arvostelu: Lego The Lord of the Rings (PC, PS3, Wii, Xbox 360)