Arvostelupäivitys: Batman: Arkham Knight ja The Detail

27.08.2015 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Aiempia arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on nyt tarjolla kaksin kappalein, tällä kertaa peleistä Batman: Arkham Knightja The Detail, testaajina Niklas Isberg ja Julius Jämsén.

Batman: Arkham Knight (PC, PS4, Xbox One) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Rocksteady on kyennyt konsolien tehojen kasvaessa laajentamaan pelimaailmaa entistä suuremmaksi. Massiivinen hiekkalaatikko saattaakin tuntua aluksi jopa liian isolta, joten helpotusta tähän tuo Batmanin luottopeli lepakkoauto. Sen ansiosta liikkuminen paikasta toiseen käy vaivattomasti ja tarvittaessa se muuntautuu myös tehokkaaksi tankiksi. Autoa hyödynnetään muun muassa Arvuuttajan pulmissa, joiden tuloksia voi verrata kaverilistalta löytyvien pelaajien kesken.

Lepakkomiehen auton lisääminen peliin on ihan tervetullut uudistus, joskin sitä käytetään ajoittain liikaa. Jos edessä on ongelma, siihen löytyy taatusti ratkaisu lepakkoautosta. Myös osa sivutehtävistä ja haasteista koostuu kaaran käytöstä.

Niklas Isberg

Lue koko arvostelu: Batman: Arkham Knight (PC, PS4, Xbox One) 

 

The Detail Episode 1 – Where the Dead Lie (Linux, Mac, PC) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

The Detail koettaa olla jotain, mihin sen paukut eivät aivan riitä. Alkuasetelma keinuu klassisen ja kliseisen välimaastossa, samoin suurin osa hahmoista. Tarinasta kuitenkin puuttuu vaaran tunnetta: panoksien vakuutetaan olevan korkeita, mutta silti kaikki voittavat ajan myötä. Kaipaamiani leuan pudottavia juonenkäänteitä ei löydy. Tietenkään jokaiselta peliltä ei voi odottaa esimerkiksi Telltalen käyttämää joukkoteurastusta, mutta kun käsitellään järjestäytyneen rikollisuuden keskeisiä kinasteluja ja poliisin harmaalla alueella liikkuvia toimia, tuntuvat kasvottomiksi jäävät uhrit yhdentekeviltä.

Taidetyyli jakaa varmasti mielipiteitä. Minut sarjakuvamaisuus voittaa osittain puolelleen, mutta paikoitellen vaikuttaa siltä, ettei ulkoasu vie peliä eteenpäin, vaan peli raahaa ulkoasua mukanaan. Graafinen kokonaisuus toimii, mutta pientä hiomista se olisi kaivannut.

Julius Jämsén

Lue koko arvostelu: The Detail Episode 1 – Where the Dead Lie (Linux, Mac, PC) 

Muropaketin uusimmat