Arvostelupäivitys BattleBlock Theater, Dungeonland, Resident Evil: Revelations , Injustice: Gods Among Us, Fez, Dragon’s Dogma: Dark Arisen

14.08.2013 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Taas on aika… Toisten ja monensien mielipiteiden! Tällä kertaa kohteina BattleBlock Theater, Dungeonland,Resident Evil: Revelations , Injustice: Gods Among Us, Fez ja Dragon’s Dogma: Dark Arisen, testaajina Kalle Laakso,Janne Mikola, Leevi Rantala ja Nelinpeli.

Arvosteluihn lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

BattleBlock Theater (Xbox 360) 

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Vaikka BattleBlock onkin saanut ympäriinsä suosionosoituksia huumoristaan, niin minulle vitsit eivät oikein kolahtaneet. Lähinnä kertojan ylipuhuttu korostus jätti kylmäksi, vaikka teema ja tapa sopiikin peliin. Ulkoasu on sopiva silmälle, ja vaikutteita Behemothin aikaisemmista peleistä on selkeästi otettu.

Battlen parasta antia on ehdottomasti pelattavuus ja haaste. Voittajafiiliksiä koetaan harvinaisen vahvasti läpäistyään kentän – varsinkin intensiiviset ”pomokentät” aikarajoitteineen, joskaan normaalit kentät ilman rajoituksia eivät jää pekkaa pahemmaksi. Vapaaseen tahtiin eteneminen kentissä oli pelin parasta antia, kun yritin kerätä kaikki kentän timantit – sopivan simppeliä ja yksinkertaisen koukuttavaa puuhaa.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: BattleBlock Theater (Xbox 360) 

Dungeonland (PC) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Uudelleenpelattavuus on suunniteltu aika pahasti perse edellä puuhun -periaatteen mukaisesti. Nämä Dungeonlandin kaltaiset naksuthan ovat tarkoitettu pelattavaksi käytännössä ikuisesti. Niin tälläkin kertaa. Loottaa, loottaa, loottaa. Nyt vaan pelin sisällön määrä on jotain aivan käsittämätöntä. Yksi tehtävä kestää puoli tuntia, ja erilaisia tutkittavia alueita pelissä on kuutisen kappaletta. Lyhyellä matikalla pessimisti laskee tästä, että varsinaista sisältöä pelissä on kolmen tunnin verran. Tämän jälkeen kaikki lisäpelattava perustuu uusiin vaikeustasoihin ja uusiin haasteisiin samoissa ympyröissä. Ja loottimiseen.

Vaan kun edes tavaran etsiminen ei tunnu miltään. Kun joku japanilaisista vaiheista koostuvista pomoista on kaadettu, ilmestyy ruudulle hirmuisen kokoisia arkkuja, joita avaamalla ruutu täyttyy aarteista kuin Diablossa ikään. Harmi vaan, että maailmasta kerätään pelkkää rahaa. Suurikaan lootti ei tunnu missään, eikä peli tarjoa edes teoreettista mahdollisuutta innostua jostain löydetystä tavarasta tai jännittää, jotta mitä arkusta tällä kertaa paljastuu.

Janne Mikola

Lue koko arvostelu: Dungeonland (PC) 

Resident Evil Revelations (PS3, Wii U, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Revelations on toteutukseltaan kaksijakoinen. Jillillä seikkaileminen tavoittelee sarjan alkuajan fiiliksiä, mutta valitettavasti painostavaa tunnelmaa ei pääse missään vaiheessa syntymään. Tutkittavat alueet tuntuvat hyvin rajatuilta, eikä vastaantulevista hirviöistä ole minkäänlaista vastusta. Kiitos tästä kuuluu aseille, joista pystyy rakentamaan hiljalleen yhä tehokkaampia. Eikä niiden ammuksienkaan kanssa tarvitse hirveästi pihtailla.

Välillä peli siirtyy muiden henkilöiden nahkoihin ja silloin laitetaan päälle räiskintävaihe. Hirviöitä tulee päälle ovista ja ikkunoista, mutta ne kaatuvat tehokkaasti reippaalla tulituksella. Ammuksia jaetaan käytännössä rajattomasti, joten minkäänlaista haastetta ei ole.

Leevi Rantala

Lue koko arvostelu: Resident Evil Revelations (PS3, Wii U, Xbox 360)

 

Videollinen Nelinpelimielipide

 

Lue koko arvostelu: Injustice: Gods Among Us (PS3, Wii U, Xbox 360) 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

 

Videollinen Nelinpelimielipide

 

Lue koko arvostelu: Fez (Xbox 360) 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

 

Videollinen Nelinpelimielipide

 

Lue koko arvostelu: Dragon’s Dogma: Dark Arisen (PS3, Xbox 360) 2

Lisätietoja: Nelinpeli.com