Arvostelupäivitys: BioShock 2, Mass Effect 2, Sam & Max 301

17.05.2010 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Uusien ja retrohenkisten arvostelujen lomassa palaamme välillä myös vanhempien peliarvostelujen pariin toisten mielipiteiden merkeissä. Juho Anttila on taas viettänyt öitään pelien parissa aina kun perhe on vain nukahtanut, minkä myötä tarjolla on lisänäkemyksiä kolmeen kerrassaan erinomaiseen peliin.

Ohessa lainaukset arvosteluihin lisätyistä uusista näkemyksistä. Kokonaisuudessaan jutut löytyvät varsinaisesta arvostelusta, alkuperäisen arvostelun perästä.

Bioshock 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

”Heti alkuun on todettava, että 2K Marin on tehnyt lähes kaiken mahdollisen. Pelkästään pelillisillä ansioilla mitattuna Bioshock 2 on edeltäjäänsä parempi suoritus. Vaikka tekniikka ei ole edennyt jättiläisen askelin, on tuiki tärkeän pelattavuuden puolella tehty monta pientä mutta merkittävää parannusta.

Paradoksaalisesti voisikin todeta, että Bioshock 2 maistuu sitä paremmin, mitä vähemmän ihastui ensimmäisen osan tarinaan ja tunnelmaan. Kulissit ovat kiehtovat ja aseiden sekä plasmidien yhteispeli tarjoaa mukavasti mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taktiikoita. Roolipelielementit tekevät pesäeroa bulkkiräiskeeseen. Jotain jää silti puuttumaan.”

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Bioshock 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

”Jos se ei tuo pelikokemukseen mitään lisää, tulee se heittää pois. Tätä ohjenuoraa seuraten tehdyt virtaviivaistukset ovat se viimeinen silaus, joka nostaa ME2:n Biowaren kunnioitettavan historian parhaaksi peliksi. Joku voi väittää, ettei kyse ole enää roolipelistä. Naurettava ajatus, sillä eihän teoksen roolipelimäisyyttä mitata järjestelmän monimutkaisuudella. Oleellisimmassa asemassa on se, kuinka paljon pelaaja ja hänen tekemänsä päätökset vaikuttavat kokemukseen ja pelimaailmaan kokonaisuutena.

Oleellisen tunnistaminen näkyy myös taistelujärjestelmässä. Pelaajan taitoihin nojaavan hiiriohjauksen ja hahmon kyvyistä ammentavan taitojärjestelmän yhdistäminen toimi huonosti esimerkiksi Fallout 3:ssa. Miksi siis yrittää tunkea kuutiota pyöreään aukkoon, kun roolipelielementit voidaan kohdistaa sinne, missä ne eivät pakota pelillisiin kompromisseihin? Lopputulos toimii paljon paremmin kuin väkinäinen yritys luoda hahmosimulaattori, jollaisiksi tietokoneroolipelit helposti mielletään.”

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Sam & Max Episode 301: The Penal Zone (iPad, Mac, PC, PS3)

Lainaus toisesta mielipiteestä

”Pienistä lastentaudeista huolimatta ohjaus toimii parhaimmillaan paremmin kuin perinteinen hiiri-näppäimistöyhdistelmä. Seikkailupelikontrollien onnistunut istuttaminen konsolimaailmaan onkin jo kunniamaininnan arvoinen suoritus, vaikka itse peli ei vakuuttaisikaan.

Onneksi, koska kyse on Sam & Maxista, tästä ei ole juuri pelkoa. The Penal Zone on naurumittarin lahjomattoman lukeman mukaan tähän mennessä hauskinta Telltalen tuutista pursunnutta Sam & Maxia. Miikka alleviivasikin omassa tekstissään niitä asioita, jotka tekevät huumorista entistä hersyvämpää. Liityn myös naurukuoroon, vitsit ovat teräviä, sanailu sujuvaa ja meininki juuri sopivan absurdia.”

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Sam & Max Episode 301: The Penal Zone (iPad, Mac, PC, PS3)

Lue myös

Jak and Daxter: The Lost Frontier (PS2, PSP)

Planet 51: The Game (PS3, Wii, Xbox 360)

Prince of Persia The Forgotten Sands -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Trivial Pursuit (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Yakuza 3 (PS3)

Muropaketin uusimmat