Arvostelupäivitys: Diablo 3, Battleblock Theater, Far Cry 3: Blood Dragon, Grid 2 ja Guacamelee!

16.09.2013 13:15 | Jukka O. Kauppinen

Taas on aika… Toisten ja monensien mielipiteiden! Tällä kertaa pelikohteina ovat olleet Diablo 3, Battleblock Theater, Far Cry 3: Blood Dragon,Grid 2 sekä Guacamelee!.

Testaajinaan Leevi Rantala, Eric Hartin, Kalle Laakso,Juho Anttila ja Nelinpeli.

Arvosteluihn lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Diablo III (PS3, Xbox 360) 

Lainaus mielipiteestä:

Diablo 3 imaisikin välittömästi sisäänsä. Toiminta on alusta alkaen veristä, nopeaa ja erittäin hauskaa, eli juuri sellaista mitä loistavalta toimintaroolipeliltä vaaditaan. Omaksi hahmokseni valitsin soturimunkin ja salamannopeilla nyrkeillä varustetusta taistelijasta tuli heti suosikkini. Hymy on väkisinkin herkässä, kun helvetin kätyrit räjähtelevät ympärilläni palasiksi erikoisiskujen voimasta.

Pelin rytmitys tuntuu mainiolta. Kokemustasoja karttuu tasaista tahtia ja jokaisen myötä tulee keskimäärin pari uutta taisteluliikettä tai erikoisominaisuutta. Tämän ansiosta jokaista uutta kokemustasoa odottaa innolla, sillä sieltähän saattaa avautua jokin nykyistä supermegatappoliikettä ehostava päivitys.

Kuten Miikka arvostelussaan mainitsi, hirviöiden tiputtamat tavarat ovat kauttaaltaan käyttökelpoisia välineitä. Toki välillä on kausia, ettei vastaan tule juuri sitä omalle hahmolle sopivaa nyrkkirautaa, mutta silloin reppuun kertyneet esineet voi rahdata kylän sepälle purettavaksi. Saaduista raaka-aineista voi sitten vaikka taottaa sen varustuksesta puuttuvan kilven tai kypärän.

Leevi Rantala

Lue koko arvostelu: Diablo III (PS3, Xbox 360) 

 

BattleBlock Theater (Xbox 360) 

Lainaus mielipiteestä:

Ensimmäisten pelihetkien aikana Battleblock Theaterista huokui Super Meat Boyn kaltainen tunnelma. Monellakin tapaa. Pelin ulkoasu ja tarina ovat uskomattoman vinksahtaneita ja pelissä riittää haastetta, vaikka onkin toisaalta suhteellisen anteeksiantava. Toisaalta siinä missä Super Meat Boyssa ei ole väliä, kuinka pitkään kentän läpäisyyn menee, Battleblock Theater kannustaa kiirehtimään pakottamalla pelaajan pelaamaan kentät tiettyyn aikaan – tai muuten! Plussaa saa myös erikseen suunnitellut yksinpeli ja coop-kentät, mitkä tuovat uusia haasteita moninpelatessakin.

Eric Hartin

Lue koko arvostelu: BattleBlock Theater (Xbox 360) 

 

Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus mielipiteestä:

Peli on aivan loistava vierähdys neonväriselle 80-luvulle, jolloin tuotettiin kaikenlaista musiikkia ja elävää kuvaa, usein ilman sen tarkempia laatuvaatimuksia, vaikka moni kuolematonkin tarina kerrottiin kyseisillä tavoilla. Mikä olisi parempi lähtökohta pelille kuin 80-luku ja sen unohtumattomat asiat? Nuo suorastaan paskat elokuvat, niiden näyttelijät, huonot vuorosanat ja vielä huonommat käsikirjoitukset.

Vaatii jonkun asteista taitoa saada kaikki edellä mainitut asiat toimimaan oikeasti hemmetin hyvin, viime vuoden parhaimpiin kuuluneet pelin rungolla. Voin kuvitella sitä jännitystä Ubin toimistolla, kun firmassa odotettiin kuinka Blood Dragon otetaan vastaan pelaajien keskuudessa.Varsinkin noiden pelaajien, jotka kuuluttavat isolla äänellä usein, että 80-luvulla tehtiin ne musiikit, pelit ja elokuvat, joita ei voi koskaan unohtaa. Teokset, joiden tasolle uudet kokemukset eivät enää koskaan nouse.

Riski oli varmasti Ubisoftilla tiedossa, mutta kepillä lähdettiin silti kokeilemaan jäätä, mistä ei voi kuin vain nostaa firmalle hattua. Blood Dragon on kaikesta wanhojen muistelustaan huolimatta aivan loistava peli.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360) 

 

Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus mielipiteestä:

Arcaden ja simulaation väliin ampuva ajomalli kallistuu selvästi arcaden puolelle. Se on hyvä asia, sillä toisella laidalla tulisi herkästi turpaan genren suuruuksilta. Racing line ei nyt ole pääasia, vaan mutkiin voi kiitää suomityyliin kahva edellä. Samalla ajomalliin voi virittää reilusti räimeenä ja kumin kärynä näkyvää anarkiaa.

Kisasta ja kisatyypistä toiseen vievä yksinpeli jaksaa viihdyttää, vaikka eteneminen tuntuukin välillä hieman hitaalta. Samojen ratojen tahkoaminen liian pitkään kyllästyttää, joskin reittejä lennosta arpova LiveRoutes-ominaisuus lisää tuoreutta kokemukseen. Uskallan epäillä, että dynaamisia ratoja tullaan näkemään jatkossa muissakin peleissä.

Pelin tarjoamaa mahdollisuutta kelata tapahtumia taaksepäin tarvitaan jatkuvasti, eikä vähiten tekoälyn suuripiirteisyyden vuoksi. Pelti rymisee ja kisa on pilalla hyvinkin herkästi, mutta onneksi kelausmahdollisuus pelastaa pahimmalta turhautumiselta. Moninpelin puolella tätä konstia ei ole ja meno äityykin herkästi väkivaltaiseksi. Hetken rytisevää hupia etsivä viihtyy, mutta vakavammin pelaavalle moninpeli on turhauttava kokemus.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)

 

Guacamelee! (PS3, PSV)

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Mielenkiintoisin mielipide oli...

Katso tilanne vastaamatta