UUSIMMAT

Arvostelupäivitys: Dragon Age: Inquisition ja Heroes of Might and Magic III HD Edition

12.06.2015 13:00 Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Aiempia arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on nyt tarjolla kaksin kappalein, tällä kertaa peleistä Dragon Age: Inquisitionja Heroes of Might and Magic III HD Edition.

Testaajina Kalle Laakso ja Jukka O. Kauppinen.

Dragon Age: Inquisition (PC, PS4, Xbox One) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Samaa syndroomaa tuntuu potevan Dragon Agekin. Peli vaikuttaa lupaavalta, mukavalta ja muutenkin hyvältä kokonaisuudelta, mutta mielenkiinto ja fiilis eivät vain tunnu riittävän siihen kaikkeen. Kun pelin saa lopulta päälle, niin alku tuntuu niin kovin verkkaiselta, eikä millään meinaa napata mukaansa. Pelattavuus on aavistuksen hämärää kaikkine ukkeleiden siirtymisineen, eikä taistelusysteemi sovi mielestäni peliin niin hyvin kuin se voisi. Tarinasta n paha sanoa juuta taikka jaata, kun peli on kesken, mutta pakottavaa tarvetta sen kokemiselle ei ole vielä tullut. Ehkä joskus.

360-versio on oman konsolisukupolvensa peliksi nätti ja muutenkin virheetön. Animaatiot ja musiikki ovat kauttaaltaan laadukkaita. Jos Inquisition olisi julkaistu vaikkapa vuotta aikaisemmin, niin se olisi varmasti ollut vielä isomman huomion arvoinen merkkipaalu RPG-genressä. Nyt tämä jäi ainakin meikäläisellä hieman tuhnuksi kokemukseksi, vaikka vikoja ei liiemmälti ole. Aika on vain tullut siirtyä pelimaailmassa eteenpäin, ja näin ollen ei homma ole enää niin jännittävä, kun uudet koneet ja pelit ovat tulleet markkinoille.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Dragon Age: Inquisition (PC, PS4, Xbox One) 

Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

HoMM Kolmosen HD-päivitys sai kuitenkin ristiriitaisen vastaanoton. Se on yhä hyvä peli ja nyt ehkä parempi kuin koskaan. Mutta PC:n remasteroitu versio ei sisältänyt pelin myöhempiä versioita ja niiden viilauksia, mikä sai jotkut vihoihinsa. Mutta minkäs teet, jos osa konkurssiin kadonneen firman perinnöstä on hukkunut digitaivaan tuuliin, eikä lisäreiden sorsakoodeja ole enää olemassa. Tyhjästäkös modernisoit?

Parempi siis nauttia siitä, mitä nyt on saatu. Hyvä HD-versio PC:lle – ja samoin iOS-laitteille. HD-remasterointi kun tuli useassa muodossa, ja sanotaan näin: kyllä HoMM III on hyvä peli myös mobiilialustalla.

Jukka O. Kauppinen

Lue koko arvostelu: Heroes of Might and Magic III HD Edition (Android, iOS, PC)