Uusimmat

Arvostelupäivitys: Fester Mudd, Metal Gear Rising Revengeance ja Starcraft II: Heart of the Swarm

21.04.2013 10:00 Jukka O. Kauppinen

Taas on aika… Toisten, kolmansien ja monensien mielipiteiden! Eric ”Heart” Hartin,  Kalle Laaksoja Leevi Rantala jakavat nyt meille ajatuksiaan peleistä Metal Gear Rising: Revengeance, Starcraft II: Heart of the Swarm ja Fester Mudd.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Starcraft 2: Heart of the Swarm (Mac, PC)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Esimerkiksi moninpeliin tutustuttaminen toimii erinomaisesti: muistelen päässeeni Wings of Libertyssä arviointimatsieni kautta säkällä kultaliigaan ja sitten saaneeni turpaani todella perusteellisesti. Päägenreni kun oli aivan jotain muuta ja olin melkeinpä kaikesta pihalla kuin lumiukko.

Noh, nyt tarjolla oleva pehmeämpi tiputus on sekä opettavaisempi että motivoivampi ja kannustaa moninpelaamiseen. Tämä yhdistettynä uudistettuihin yksikkötyyppeihin tuo Starcraftiini uutta puhtia. Pidin eritoten Protossien oraakkelista uutena juttuna: sen olemassaolo itsessään muutti omaa peliäni suhteellisen paljon.

Eric Heart

Lue koko arvostelu: Starcraft 2: Heart of the Swarm (Mac, PC)

Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Parhaimmassa tapauksessa ruudulla pörrää, lentelee, liikkuu ja tapahtuu vaikka mitä, mutta silti paketti pysyy hyvin kasassa. Alkuun pelaaminen tuntui hämmentävältä ja tutoriaalin VR-tehtävät olivat lepsuja varsinaisiin taisteluihin verrattuna. Kesti muutaman kentän verran ennen kuin pääsin kunnolla MGR:n sisälle, ja Raiden taipui pelityyliini.

Heikin moittima nejän tunnin pituus on minulle sopiva. Rising on pienissä erissä sopivaa mättöä, eikä minulle varsinaisesti tullut tunnetta missään vaiheessa, että peliä jaksaisi pelata samalta istumalta paria checkpointtia pidemmälle. Peli kun ei tarjoa varsinaisesti, ainakaan minulle, sitä kaikista mielenkiintoisinta uudelleenpeluuarvoa, joten sain omalla tyylilläni pelistä irti sen minkä sillä on tarjottavanaan, ilman puutumista.

Kaikesta huolimatta se tärkein, miekka ja sen käyttö, on toteutettu miellyttävästi. Eritoten blade mode on palkitsevaa touhua, erityisesti rivimiehiä vastaan, ja Raiden paloittelee jäseniä uuteen uskoon tehokkasti. Irtokädestä saa tarkalla sihtaamisella irroitettua yllättävän monta erilaista kohtaa..

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Metal Gear Rising: Revengeance (PS3, Xbox 360)

Fester Mudd: Curse of the Gold Episode 1 (Android, iOS, Linux, Mac, PC)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Nykypeleihin tottuneille Fester Mudd saattaa olla aluksi pieni järkytys. Poissa ovat kaikki nykyisten seikkailupelien vakio-ominaisuudet, kuten esineiden ja toimintojen mukaan vaihtuvat kursorit ja etenemistä avustavat vinkit. Kaikki tarpeelliset esineet täytyy itse bongata runsaasti yksityiskohtia pursuavista pikselimaisemista. Lisäksi niiden luovista käyttötarkoituksista ei anneta minkäänlaisia vihjeitä. Onneksi pulmat ovat todella loogisia, joten pienellä pähkäilyllä peli etenee jouhevasti alusta loppuun.

Peli on pullollaan viittauksia populaarikulttuuriin ja vanhoihin seikkailupeleihin. Tosin välillä viittauksia tuntui ropisevan joka puolelta aivan liikaa ja osa oli pelkkiä irtovitsejä. Vanhat parrat saavat niistä varmasti irti muutamia hekotuksia, mutta minusta ne veivät liikaa huomiota pelin omalta maailmalta. Toivottavasti jatko-osissa tarjolla on myös enemmän omaa huumoria.

Leevi Rantala

Lue koko arvostelu: Fester Mudd: Curse of the Gold Episode 1 (Android, iOS, Linux, Mac, PC)