Arvostelupäivitys: Just Cause 2 ja Sky Crawlers: Innocent Aces

13.04.2010 13:15 Jukka O. Kauppinen

Taas on pelejä pelailtu ja arvosteluja päivitetty. Tällä kertaa Juho Anttila on puuhaillut Just Cause 2:n ja Sky Crawlers: Innocent Acesin parissa. Mitkä ovat herran vaikutelmat näistä kahdesta veikeästä pelillisestä iloittelusta?

Ohessa lainaukset arvosteluihin lisätyistä uusista näkemyksistä. Kokonaisuudessaan jutut löytyvät varsinaisesta arvostelusta, alkuperäisen arvostelun perästä.

Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Tehtävien toteutus keräsi varsinaisessa arvostelussa kritiikkiä. Itse en lähde aivan yhtä jyrkälle linjalle. Toki mukaan mahtuu monta todellista ohilaukausta, harmillisesti myös nimenomaan juonta eteenpäin vieviin tehtäviin, mutta joukosta löytyy myös kiitettävän laaja valikoima jännittäviä ja mukavia pikku pyrähdyksiä. Tosin esimerkiksi tukikohdan valtaamiset toistavat itseään pahasti. Reseptiä olisi voinut muunnella rohkeamminkin.

Tehtävät jäävät kuitenkin sivuosaan tutkimisen, kokeilemisen ja yleisen pahennuksen herättämisen viedessä leijonanosan peliajasta. Itse toiminta on hauskaa, vauhdikasta ja näyttävää. Hermot kiristyvät sen sijaan kuoleman kohdatessa tai panosten loppuessa. Turhat odotus- ja latausajat tympivät, ja miksi ihmeessä aseita voi ostaa mustan pörssin kauppiaalta vain yhden kerrallaan?

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Just Cause 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Sky Crawlers: Innocent Aces (Wii)

Lainaus toisesta mielipiteestä

Sodan kulissit ovat tavallista kiehtovammat. Anime on siitä rauhallisemmasta päästä. Toki siipimiesten ja -naisten hölinät ovat länsimaisesta näkövinkkelistä sävyltään jyrkässä ristiriidassa kiihkeän taistelun tapahtumien kanssa. Niin ne toisaalta olivat myös Miyazakin Punaisessa siassa, jota harvempi käy haukkumaan, ainakaan perustellusti. Taustana toimivan leffan voisi aivan hyvin katsoa, jos sen vain jostain saa käsiinsä.

Mikä kuitenkin tärkeintä, lentäminen on sujuvaa ja kivaa. Liiankin. Manuaaliset manööverit tekevät suunnanmuutoksista vaivattomia ja näyttäviä. Tactical Maneuver Command -liikkeet nousevat kaikessa akrobaattisuudessaan puolestaan liiankin hallitsevaan asemaan. Haaste väistyy helppouden ja elokuvamaisuuden tieltä ja koiratappelut taantuvat silkaksi TMC-mittarin kyttäämiseksi.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Sky Crawlers: Innocent Aces (Wii)

Lue myös

Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (PC)

Eye of Judgment: Legends (PSP)

Game Room (PC, Xbox 360)

Metro 2033 (PC, Xbox 360)