Arvostelupäivitys: Mass Effect 3 ja I Am Alive

23.03.2012 15:20 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila ja Kalle Laakso ovat viihtyneet seikkailullisessa maailmassa, minkä tuloksena Juholta saadaan kolmas mielipide Mass Effect 3 -seikkailuun, Kallen tyytyessä I Am Aliven toiseen mielipiteeseen.

Arvosteluihin lisätyt uudet näkemykset löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

I Am Alive (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Pidin ehdottomasti siitä, että mitään ei selitetty turhaan. Pelaamisen kannalta tärkeät asiat tulivat selviksi, mutta pelaajalle jätettiin paljon ihmeteltävää. Kiipeilykohdat olivat omalla tapaa mukavia, sillä niitä ei suoranaisesti korostettu kauempaa katsottuna. Sen sijaan läheltä katsottuna pelaaja huomasi selkeästi seinissä olevat, ylös johtavat reiät. Vaikka kiipeilyreitit eivät johtaneetkaan välttämättä minnekään, niin peli palkitsi tutkimisen limuilla, lääkepakkauksilla ja muulla käyttökelpoisella. Harvemmin yksikään peli on saanut huokaisemaan helpotuksesta yhden panoksen tai limutötsän löytämisestä, ja se on onnistuneen pelisuunnittelun merkki.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: I Am Alive (PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Ensimmäinen Mass Effect naitti räiskinnän ja roolipelin keskenään tavalla, jota ei ennen oltu nähty. Lopputulos oli vielä hieman kömpelö, mutta tarina pelasti sen, mitä toiminnan puutteet varjostivat. Kakkososassa toiminta oli ensiluokkaista, mutta osa teknisemmistä roolipelielementeistä häivytettiin ehkä liiankin tehokkaasti.

Trilogian päätösosa löytää lähes täydellisen tasapainon räiskinnän ja roolipelaamisen välillä. Kykyjärjestelmä antaa hieman paremmat valinnanmahdollisuudet ja nyt niitä aseita ja varusteita voi taas kerätä matkan varrelta. Aseissa myös riittää eroja ja muokattavaa mutta toisin kuin ensimmäisessä Mass Effectissä, inventaario ei räjähdä turhan roinan alla.

Biowaren itsevarmuus myös toiminnan tekijänä on kasvanut sarjan myötä. Jos kakkonen toi perusräiskeen AAA-luokan ammuskeluiden tasolle, uskaltavat tekijät kolmosessa jo kikkailla. Yllätyksiä spoilaamatta voin hyvillä mielin todeta, ettei Mass Effect -sarjan konflikti ja sota ole koskaan tullut näin kouriintuntuvasti iholle.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Domen arvosteluviikko 11/2012: Grand Slam Tennis 2, JULIA, Mass Effect 3, Street Fighter X Tekken, Rift, Witcher 2 EE…

Toinen mielipide: Syndicaten cooppi on hyvässä seurassa lystiä rähinää

Arvostelupäivitys: Assassin’s Creed, Halo, Tintti, El-Shaddai, Saint’s Row 3 ja Red Orchestra 2

Lue myös

BioWare Mass Effect 3 -palautteeseen: vastauksia on luvassa

Firaxisin XCOM tukee modeja ja PC-versiossa on kunnon käyttöliittymä

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier -ensikosketus: uskalla olla erilainen

Yakuza: Dead Souls -ennakko (PS3)