Arvostelupäivitys: Of Orcs And Men, Sonic & All-Stars Racing Transformed ja Resident Evil 6

09.02.2013 19:00 | Muropaketin toimitus

Taas on aika laajentaa aiempia peliarvosteluja toisten ja ties monensien mielipiteiden kautta. Eric Hartin, Leevi Rantala ja Kalle Laakso ovat näet syynänneet teoksia Of Orcs And Men, Sonic & All-Stars Racing Transformed ja Resident Evil 6.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Of Orcs and Men (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Muistan, kun testasin tätä roolipeliä Pan Visionin Playground-tapahtumassa. Silloin suuhun jäi erinomaisen hyvä maku. Rujosta ulkoasusta huolimatta tarinassa oli potentiaalia, taistelujärjestelmä toimi ja maailmankin avautumista odotti innolla. Valitettavasti kaikki tämä lentää romukoppaan ensimmäisten hetkien jälkeen. Tarinan potentiaali haaskataan, taisteluissa pääsee loppuun asti käyttämällä paria taitoa hamaan loppuun ja maailmakin jää lopulta tylsäksi putkeksi eikä avaudu missään vaiheessa.

Eric Hartin

Lue koko arvostelu: Of Orcs and Men (PC, PS3, Xbox 360)

 

Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Pelin suurin perisynti löytyy juuri Miikan mainitsemasta tekoälystä. Perusvaikeusasteella pelattaessa tavalliset kisat tarjoavat sopivasti haastetta, eivätkä huijaavat vastustajat saa verenpainetta vaaralliselle tasolle. Välillä suusta lentää tosin runsaasti ärräpäitä, kun hyvin ajetun kisan voitto kaatuu yhteen ohjausvirheeseen. Parinkymmenen normaalin kisan jälkeen koin olevani valmis kokeilemaan vaikeinta vaikeustasoa ja silloin peli otti minulta kerralla luulot pois. Muutaman yrityksen jälkeen luovutin täysin. Vaikka ajoin pelin nopeimmalla kuskilla, en pysynyt millään kärkijoukon perässä. Tämä johtui luonnollisesti tekoälykuskien nopeuden kasvattamisesta ja siitä että sain koko ajan persuuksiini raketteja, lumipalloja ja muita nopeutta laskevia sähikäisiä. Yritä siinä sitten kurvailla huippuvauhtia, kun yksikin osuma tipauttaa sinut palkintosijoilta.

Mikäli kotoa löytyy tämän joulun ihmelaite Wii U, voin kertoa että Sonicin rallipeli pyörii sillä moitteettomasti. Grafiikka on näyttävää ja ruudunpäivitys rullaa sulavasti. Suurimmat muutokset muihin konsoleihin löytyvät GamePadin kosketusnäytön hyödyntämisestä. GamePadin näyttö toimii oletuksena pelkkänä karttana, mutta vastustajan kuvaa koskettamalla sille saa lähetettyä reaaliaikaista kuvaa kyseisestä ajokista. Mikäli ohjaimella osoittaa televisiota, kuva vaihtuu puolestaan automaattisesti peruutuspeilin näkymäksi. Luonnollisesti peliä voi pelata myös täysin GamePadin näytöltä.

Leevi Rantala

Lue koko arvostelu: Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360)

 

Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Kolmas pelattava hahmo, Jake, on erikoistunut lähitaisteluun aavistuksen Leonia ja Chrisiä enemmän, joten voisi kai sanoa, että Jaken kampanja on sekoitus kummankin edellä mainitun herran seikkailuista. Jakenkin kanssa tulee zombeja vastaan huomattavasti, joten ammunnalta ei voi välttyä, ja panoksia jaetaan avokäsin .

Lienee kohtuullista sanoa, että Leonilla tunnelma on parhaimmillaan. Chris on myös tervetullut, mutta suoraan sanottuna Chrisin kamppis on sählätty ihan huolella ja Jakea ei olisi edes tarvittu. Vastaavasti jokaisella hahmolla on mukana myös pari, joten jos herroilla ei kiinnosta pelata, voi ottaa haltuunsa vapaasti esimerkiksi Leonin parin, agentti Helena Harperin. Tosin peli ei siitä juurikaan muutu, joten ominaisuus ei ole yksin pelatessa kuin kosmeettinen. Parivaljakointi kuitenkin tuo peliin sen parhaimman jutun: co-opin. Kaverin kanssa pelaaminen on huomattavasti mukavampaa, mutta vain pienissä erissä, ettei puutumaan asti pääse.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Resident Evil 6 (PC, PS3, Xbox 360)