Uusimmat

Arvostelupäivitys: Professor Layton and the Azran Legacy, Epic Mickey 2 ja The Bureau: XCOM Declassified

11.03.2014 11:00 Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia ja jakavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Niinpä arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on tarjolla peleistäProfessor Layton and the Azran Legacy, Epic Mickey 2 ja The Bureau: XCOM Declassified.

Testaajina Mikael  Miilumäki, Simon Elo ja Juho Anttila.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Professor Layton and the Azran Legacy (3DS)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Professori on hahmona todella onnistunut. Tykästyin neropattiin melkoisesti jo yhden pelin aikana, joten sarjan parissa alusta asti matkanneet ovat varmasti todella kiintyneitä häneen. Samanlaisia hyvin pukeutuneita herrasmiehiä löytyy geneeristen avaruussolttujen täyttämästä pelihahmojen kirjosta aivan liian vähän. Melkoisena yllätyksenä tuli myös pelin kuvankaunis ulkoasu.

Pulmat laittoivat kokemattoman (ja tyhmän) salapoliisin jo aikaisessa vaiheessa polvilleen. Varsinkin matematiikan puolelle kallistuvat pulmat saivat minut anelemaan armoa, laskento kun ei koskaan ollut koulussa vahvin aineeni. Varoituksen sana siis muille aineen ystäville, tulette katumaan sitä, että jätitte läksyt tekemättä. Itse ainakin kaduin.

Mikael  Miilumäki

Lue koko arvostelu: Professor Layton and the Azran Legacy (3DS)

Epic Mickey 2: The Power of Two (PS3, Xbox 360, Wii, Wii U) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Jatko-osassa seikkailevat nenäkäs pussihousu Mikki Hiiri ja unohdettu sankari, jänöjussi Oswald. Kaverin puuttuessa tekoäly hoitaa toisen hommat. Ensimmäinen Epic Mickey oli pettymys, ja vaikka jatko-osa petraa aika tavalla, kentät ovat edelleen mielikuvituksettomia. Mikki kantaa mukanaan pensseliä ja sutii sillä ympäriinsä, mistä olisi Nintendon käsissä varmasti saanut huikean kokemuksen, mutta amerikkalaisista ei ole japanilaisiksi.

Disneyn ystävää ilahduttavat erilaiset viittaukset klassisiin animaatioihin kuten Fantasiaan ja Prinsessa Ruususeen. Lähdemateriaalia ei kuitenkaan käytetä kekseliäästi, vaan esimerkiksi Fantasiasta tutut kävelevät luudat menevät vain kentän taustalla. Visuaalisesti Epic Mickey 2 on voiton puolella, mutta muutoin kannattaa mieluummin siirtyä suoraan animaatioiden pariin, jos haluaa kokea Disneyn taikaa.

Simon Elo

Lue koko arvostelu: Epic Mickey 2: The Power of Two (PS3, Xbox 360, Wii, Wii U) 

The Bureau: XCOM Declassified (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Liityn kuoroon ja totean, että kun toiminnallisempi XCOM aikanaan esiteltiin, en lainkaan ymmärtänyt valtaisaa kitinäkuoroa. Toki vuoropohjaisen strategian siirtäminen räiskintäpeliksi epäilytti, mutta konseptissa oli silti vetoa. XCOM-peleille ominaista tukikohdan ja agenttien huoltamista, tutkimista ja hiljalleen avautuvaa mysteeriä.

Tekijät peljästyivät kuitenkin vihaisia XCOM-faneja, jotka pelkäsivät, että rakastetusta brändistä väännetään geneerinen räiskintä. Olisi voinut kuvitella, että kulissien takana peliä väännetään omintakeisempaan suuntaan niin, että strategisia elementtejä korostetaan entisestään. Yllätys olikin melkoinen, kun paketista lopulta paljastui, mitäs muuta kuin geneerisempi räiskintä kuin alkuperäisten konseptien mukainen XCOM olisi voinut ikinä olla.

Mihin katosi muukalaisteknologian tutkiminen, tukikohdan kehittäminen ja hiljalleen nouseva jännitys? Kun jo ensimmäisen tehtävän aikana manan maille passitetaan lähemmäs sata muukalaista, ei voi kuin ihmetellä tekijöiden logiikkaa. Eikö tällaisia löydy markkinoilta jo valmiiksi kolmetoista tusinassa?

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: The Bureau: XCOM Declassified (PC, PS3, Xbox 360)