Arvostelupäivitys: Rocksmith 2014, Battlefield 4 ja XCOM: Enemy Within

04.02.2014 19:45 | Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia ja jakavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Niinpä arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on tarjolla peleistäRocksmith 2014, Battlefield 4 ja XCOM: Enemy Within.

Testaajina Niklas Isberg, Juho Anttila ja Kalle Laakso.

Arvosteluihn lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Rocksmith 2014 (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Kitaran soittamisen etäopiskelu vaatii paljon paneutumista, jota ei voi sivuuttaa huonolla asenteella. Otteeni on sen suhteen hieman lipsunut, sillä yritän antaa kaikelle rakastamalleni aikaa. Olen kuitenkin viettänyt nyt musiikin parissa hetken normaalia pidempään, sillä tietokoneessani on pyörinyt useampana päivänä viikossa Rocksmith 2014.

Rocksmith 2014 sisältää lukuisia hittejä eri vuosituhansilta, joita soittelee ihan mielellään. Mukaan on mahtunut jopa The Animalsien House of the Rising Sun, joka on yksi lempikappaleistani. Jäin kuitenkin Heikin tavoin kaipaamaan pelkkää sointuversiota niin tästä kuin muista kappaleista. Ne olisi voitu toteuttaa esimerkiksi lisäämällä pelkät soinnut -kohta. Myös mahdollisuus opiskella pelkkiä tabulatuureja pysähtyneessä tilassa olisi ollut paikallaan. Guitar Prolla opiskelleet pääsevät kuitenkin nopeasti jyvälle hahmottelusta, vaikka kielten eri värit tuottivatkin minulle aluksi ongelmia.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, joten toistoihin perustuva Riff Repeater on loistava uudistus. Haluttuja kappaleita voi hioa omaan rauhalliseen tahtiin ja vaikka täydellisyyteen saakka. Vaihtoehtoisesti peliä voi helpottaa asetusta vaihtamalla, jolloin useampi virhe katsotaan läpi sormien. Tällöin voi keskittyä virheettömyyden tavoittelun sijasta vain fiilistelyyn.

Niklas Isberg

Lue koko arvostelu: Rocksmith 2014 (PC, PS3, Xbox 360) 

Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Sen enempää umpitylsään kampanjaan ei jutturivejä kannatakaan tuhlata, sillä Battlefieldin ydin on yhä, onneksi, moninpelissä. Näin komeata ja intensiivistä menoa ei ollakaan nähty aikoihin, jos koskaan. Kookkaat kartat, ajoneuvoja, räjähdyksiä ja kymmeniä pelaajia ottamassa mittaa toisistaan. Bäfän parissa saa helposti kulumaan tunnin toisensa jälkeen. Tiedän mistä puhun, sillä vietin nimittäin juuri puoli pyhäpäivää taistelukentällä.

Alustaksihan tälle pelille kannattaa valita PC, mutta jos konehuoneesta ei löydy riittävästi vääntöä, kelpaa myös PlayStation 4 -versio hyvin. Kyllä uudessa sukupolvessa nimittäin vääntöä riittää. Kaikki tekstuurit nyt eivät ehdi aina latautua ajoissa, mutta yleensä tähän ilmiöön törmää lähinnä laskuvarjohypyn yhteydessä. Maanpinna tasolle ehtiessä maisemat ovat jo kunnossa, ruutu päivittyy mukavaan tahtiin ja meno näyttää perin hyvältä.

Peliä julkaisun aikaan vaivanneet palvelinongelmat ovat myös tiessään. En ole tähän mennessä törmännyt vielä yhteenkään kesken jääneeseen matsiin tai pelin kaatumiseen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Battlefield 4:lle voi ennustaa pitkää elinkaarta, joten kyytiin ehtii hyvin nytkin, kun tekniikkakin vihdoin pelaa.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Battlefield 4 (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One) 

XCOM: Enemy Within (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Onko tekoälyyn tehty jotain muokkauksia vai mistä johtuu, mutta Within tuntuu haastavammalta kuin emopeli. Enemy Unknowissa tuli harvemmin vastaan perustehtäviä, joiden kanssa Withinissä saa taistella ihan tosissaan. Tykkään kovasti! Oman päänsärkynsä kun mukaan tuo salaperäinen Exalt-järjestö niin meikäläinen tuskin pysyy innostuksesta nahoissani.

Vaan kaikki lisäosan uudistukset eivät iske, nimittäin MEC Trooper -meininki. Mistä lie johtuu, mutta varsinaista iloa ei Troopereista irronnut, vaikka he ovatkin kentällä puhtaan sotaisia ja pirun tehokkaita. Vastaavasti sitten taas pidän geenimanipulaatiota onnistuneena vetona. Muutamalle tarkka-ampujalle kun modaa jalat ja silmät, sekä antaa plasmatarkkuuskiväärin käteen, niin johno tasoittuu taistelu ylivoimaakin vastaan.

Pelimekaniikkaan en osannut kaivata mitään uudistuksia, enkä kaipaa edelleenkään. Kaikki näyttää ja pelittää juuri niin kuin pitääkin, mitä nyt satunnaisia kaatumisia ja tekoälyn aivopieruilua esiintyy. Eihän semmoinen kuitenkaan haittaa, sillä Firaxis on tehnyt kokonaisuudessaan aivan valtavan hienoa duunia.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: XCOM: Enemy Within (PC, PS3, Xbox 360) 

Mielenkiintoisin mielipide oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat