Arvostelupäivitys: Sonic & All-Stars Racing Transformed, Pro Evolution Soccer 2014, Tomb Raider Definitive Edition

08.06.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia ja jakavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Niinpä arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on tarjolla peleistä Sonic & All-Stars Racing Transformed, Pro Evolution Soccer 2014 ja Tomb Raider Definitive Edition.

Testaajina Simon Elo, Kalle Laakso ja Niklas Isberg

.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360) 

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Olen Sonic-fani, joten minulla oma siili ojassa kun pohdin Sonicin viimeisintä, mutta All-Stars Racing: Transformed on hämmentävän mainiota autoilua. Vauhtia riittää yhtä paljon kuin perinteisessä Sonic-pelissä. Kaiken kukkuraksi menopeli voi muuttua lennosta veneeksi tai lentokoneeksi, joten koko ajan täytyy olla kieli keskellä suuta. Tarkka ajettavuus ei anna mitään anteeksi. On sanomattakin selvää, että moninpelaaminen on näillä eväillä loistavaa.

Simon Elo

Lue koko arvostelu: Sonic & All-Stars Racing Transformed (PS3, Xbox 360) 

Pro Evolution Soccer 2014 (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Aikoinaan ISS (International Superstar Soccer) oli kova juttu. Ja miksei myös PES PS2:lla ennen kuin FIFA-sarja aloitti nousunsa. Sen jälkeen koko Pro Evolution -sarja jäi unholaan, kunnes vuosien paaston jälkeen Pro Evo 2014 sujahti verkkokalvoille.

Olen kyllä otettu siitä, miten PES yrittää kovasta saada kruunuaan takaisin FIFAlta. Samalla hiellä ei voi välttyä myötähäpeältä, sillä PES on jäänyt pahasti kilpailijansa jalkoihin, jo ihan perusasioissa. Siinä missä FIFA uudistuu tasaisesti ja hoitaa perusjutut asiallisesti, tulee PES koko ajan muutaman askeleen perässä ja käytännössä toistaa FIFAn juttuja. Tulee väkisinkin tunne, että tätä kannattaisi ostaa ja pelata, kun yrittäminen jää vain yrittämiseksi ja uusiutuminen tuntuu olevan ongelmien perusteella vaikeaa.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Pro Evolution Soccer 2014 (PC, PS3, Xbox 360) 

Tomb Raider Definitive Edition (PS4, Xbox One) 

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Tomb Raider sisältää uusien konsolien myötä ominaisuuksia, jotka hyödyntävät muun muassa äänikomentoja. Komennot tuntuvat suomalaisen näkökulmasta turhilta enkä lopulta jaksanut hyödyntää niitä kovin kauaa. Äänentunnistus on myös suhteellisen herkkä, sillä peli hyppää taukoruutuun jo oman hengityksen voimasta. Positiivista on kuitenkin pelin rallienglannin ymmärrys.

Tomb Raider osaa hyödyntää PlayStation 4:n ohjaimen kaiutinta esimerkiksi Laran lähestyessä lähellä olevaa luolastoa. Kellon kumina vahvistuu ohjaimen avustamana, joka houkuttelee tutkimaan uutta sijaintia. Kumina aiheutti kylmiä väreitä ja sai minut virittäytymään tiettyyn tilaan.

Kaiuttimeen on viritetty myös aseiden äänet, jotka tärisyttävät ohjainta. Ne vahvistivat oivallisesti taistelun tuntua. Lisäksi ohjaimen valo muuttuu tilanteen vaihtuessa tai tiettyä asetta käyttäessä, mutta se jäi vähälle huomiolle, sillä pelaan suhteellisen valoisassa huoneessa. Huomioni keskittyikin enemmän ruudulle kuin ohjaimeen. 

Juho toteaa pelin vievän mennessään eikä hän ole yhtään väärässä. Yksi tunti muuttuu helposti neljäksi ja päivä yöksi. Tomb Raideria voisi verrata hyvään kirjaan, sitä ei malta lopettaa, kun on kerran aloittanut. Erityisesti pidin hiiviskelyn ja toiminnan tasapainottelusta sekä saaren tutkimisen vapaudesta, unohtamatta jousipyssyttelyä. Luolastot oli rakennettu loistavasti ja sisälsivät juuri sopivan määrän pulmanratkontaa.  Samankaltaista seikkailua koin viimeksi Last of Usia pelatessa ja Tomb Raiderista voikin bongata yhtäläisyyksiä.

Niklas Isberg

Lue koko arvostelu: Tomb Raider Definitive Edition (PS4, Xbox One)