Arvostelupäivitys: Syndicate ja Trials Evolution

28.04.2012 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila ja Heikki Takala vähän pelailivat Syndicatea ja Trials Evolutionia. Molemmat runoilivat kokemuksistaan kivat mielipiteet, Heikki suoranaisen täysimittaisen peliarvostelun mitassa.

Arvosteluihin lisätyt uudet näkemykset löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Jos kyse olisi pienen firman ensimmäisestä räiskintänimikkeestä, Syndicaten keskinkertaisuuden voisi vielä antaa anteeksi. Eihän pelissä löydy persoonaa oikein etsimälläkään, mutta toiminta on sentään suhteellisen sujuvaa. Syndicateksi tätä ei kuitenkaan viitsisi kutsua suurin surminkaan.

Visuaalisessa ilmeessä on sentään yritystä. Kalsean kolkko maailma kääntyy agentin mikrosirulla ohjatussa näkökentässä lähes digitaaliseksi. Valon ja heijastavien pintojen leikkiin ei juuri elämää mahdu, ellei sellaiseksi lasketa nurkissa kyhjöttäviä heikko-osaisia.

Ympäristö ei kuitenkaan auta, jos siitä ei tarinallisesti saada irti juuri mitään. Syndicaten juoni on suorastaan häkellyttävän ennalta-arvattava. Jo ensimmäisen vartin jälkeen voi lähes varmuudella arvata, mihin tarina vie eikä yksikään käänne, edes yllättäväksi tarkoitettu, saa kohottamaan kulmakarvoja. Putki on kapea ja matka kovin, kovin tylsä.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

Trials Evolution (Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Excite Bike oli mullistava. Vaikka erilaisia esteitä oli vähän, vaati se silti jonkinlaista ajoitusta pyörän eri kallistuskulmien säätämiseen mäkien lähestyessä. Tämä sai kiinnittymään paremmin kisoihin, ja oli samalla kenties ainoa kiinnostava asia pelissä, sillä kuskit näyttivät samalta, ja pyörät kulkivat tasan samaa vauhtia.

Näin ei ole enää Trialsin kanssa. Se on epäilemättä Excite Biken jälkeläinen monessa eri mielessä. Ainoat kontrollit ovat vieläkin jarru, kaasu, sekä edes- ja taaksepäin kallistukset. Eteneminenkin on paljolti kiinni siitä missä kulmassa mäkeä lähestytään, mutta voi veljet minkälaisia mäkiä tulee vastaan!

Trials Evolution parantaa kaikkea Trials HD:sta, paitsi pelimekaniikkaa johon ei ole mitään syytä koskea pitkällä tikullakaan. Grafiikka on sulavampaa, radat ovat värikkäämpiä, pyöriä voi kustomoida enemmän ja rata-editori on entistä parempi.

Heikki Takala

Lue koko arvostelu: Syndicate (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Arvostelupäivitys: Mass Effect 3 ja I Am Alive

Toinen mielipide: Syndicaten cooppi on hyvässä seurassa lystiä rähinää

Domen arvosteluviikko 16/2012: Gettysburg, Kid Icarus, Naval War, NeverDead , Unity of Command, XBLA-pelit ja Borderlands 2

Domen arvosteluviikko 15/2012: Jak & Daxter, Legend of Grimrock, Naval War Arctic Circle -ennakko, Operation Raccoon City, Fall of the Samurai ja…