Arvostelupäivitys: The Last of Us, Grid 2, Tomb Raider, Gears of War: Judgment ja Bioshock Infinite

27.06.2013 21:30 Jukka O. Kauppinen

Taas on aika… Toisten ja monensien mielipiteiden! Tällä kertaa kohteina The Last of Us, Grid 2, Tomb Raider, Gears of War: Judgment ja Bioshock Infinite, testaajina Leevi Rantala,Heikki Takala ja Nelinpeli.

Arvosteluihn lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Grid 2:n paras ja koko pelin tärkein ominaisuus on hyvin mallinnettu ajotuntuma, joka tasapainoilee realismin ja arcade-kaahailun välimaastossa. Autot käyttäytyvät realistisesti, mutta samalla niillä on jokin ylilyöty ajo-ominaisuus. Jotkin on esimerkiksi helpompi saada sivuluisuun, kun taas toiset liimautuvat tiehen kuin kärpäspaperiin ja niin edelleen. Tämä tuo mukavasti vaihtelua autojen välille.

Pelin suurin miinus tulee siitä, ettei ohjaamonäkymää ole mallinnettu lainkaan. Törmäyksiä korostavassa pelissä olisi mukava nähdä esimerkiksi tuulilasin rikkoutuvan osittain tai jopa pirstoutuvan kokonaan. Nykyinen konepeltikuvakulma ei onnistu luomaan yhtä hyvin tunnelmaa.

Leevi Rantala

Lue koko arvostelu: Grid 2 (PC, PS3, Xbox 360)

 

The Last of Us (PS3)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Ensi alkuun on kuitenkin sanottava että tarina ja päähenkilöt ovat loistavia. Last of Us on yksi tämän konsolisukupolven – tai minkä tahansa konsolisukupolven parhaiten kirjoitetuista tarinoista. Se luo siteen hahmojen välille välittömästi, eikä päästä koskaan irti. En muista kertaakaan oikeasti välittäneeni yhdestäkään pelihahmosta samalla tavalla kuin olen välittänyt Elliestä, tai eläytyneeni koskaan yhtä aidosti Joeliin, joka kaikista virheistään huolimatta haluaa katsoa tytön perään.

Kenties parasta on, ettei Last of Us sisällä minkäänlaista moraalijärjestelmää. Sellaiset ovat lentäneet ikkunasta ulos kun suurin osa maailman väestöstä on altistunut sienirihmastolle, joka muuttaa kantajansa kuolaaviksi ja murhanhimoisiksi jatkeiksi itsestään. Juuri paremmalta ei näytä selviytyneen ihmiskunnankaan kohtalo, joka kamppailee kannibalismin ja muiden ääri-ilmiöiden kanssa vain pysyäkseen hengissä. Koko tarinasta huokuu vahvasti ”se on tehtävä, mikä on tehtävä” henkinen tunnelma, joka oikeuttaa osan brutaalista väkivallasta jota päähenkilötkin harrastavat.

Heikki Takala

Lue koko arvostelu: The Last of Us (PS3)

 

Videollinen Nelinpelimielipide

 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu:  Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)

 

Videollinen Nelinpelimielipide

 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu:  Gears of War: Judgment (Xbox 360)

 

Videollinen Nelinpelimielipide

 

Lisätietoja: Nelinpeli.com

Lue koko arvostelu:Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360)

Mielenkiintoisin mielipide oli...

Katso tilanne vastaamatta