Uusimmat

Arvostelupäivitys: Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai, Risen 2, Tony Hawk’s Pro Skater HD

04.10.2012 12:30 Muropaketin toimitus

Juho Anttila ja Kalle Laakso tarjoilevat meille toisia mielipiteitään arvostelupäivityksissä – kohteina tällä kertaa pelit Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai, Risen 2: Dark Waters ja Tony Hawk’s Pro Skater HD.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai (PC)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Toki läsnä ovat yhä myös Total War -sarjalle tyypilliset heikkoudet. Suurin kampanja, jota pienempää ei tällä luonteella voi pelattavakseen valita, lähtee helposti lapasesta. Aika kuluu pian mikromanageroidessa ja keskittyminen ei riitä paketin kasassa pitämiseen.

Tekoälyäkin on yhä kovin helppo uunottaa, niin kampanjakartalla kuin taisteluissakin. Valtava haaste ohjelmoijille, ymmärrän toki. Silti se, että kohta kymmenen vuotta vanhat kikat toimivat vieläkin harmittaa.

Total War: Rome II :sta hypettyneenä ja hiljattain Empire: Total Warin lisäreineen Steam-alesta ostaneena koin kuitenkin lopulta Shogunin hieman väliinputoajaksi. Samuraiajan sota on sittenkin siistimpää mielikuvissa. Muut sarjan esittelemät aikakauden ovat jo osoittautuneet mielenkiintoisemmiksi.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai (PC)

Risen 2: Dark Waters (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Risen 2 on hyvin tyypillinen Piranha Bytes -tuote ja samalla selvää henkistä jatkoa Gothic-sarjalle. Pelattavuudessa on ongelmia, maailma muistuttaa liian usein siitä, että kyse on kuitenkin vain pelistä ja englanninkielinen ääninäyttely riipii korvia.

Siellä olemisen illuusio rikotaan toistuvasti. Voit koska tahansa murtautua taloon ja heittäytyä sänkyyn nukkumaan vaikka viikoksi. Asunnon vihainen omistaja odottaa kiltisti sängyn vierellä pelaajan heräämistä ennen kuin häätöyritykset jatkuvat. Tämänkaltaiset pienet ongelmat kasautuvat ja pistävät silmään.

Kykyjärjestelmässä on ongelmia, joista suurimpana se, että monet selvästi pelaamisen kannalta välttämättömät kyvyt on joka tapauksessa pakko ostaa erikseen. Järkevämpi järjestelmä antaisi moiset pohjalle automaattisesti ja keskittyisi hahmonkehityksessä aitoon valinnanvaraan. Eikä se taistelujärjestelmäkään nyt oikeasti ole kovin monipuolinen.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Risen 2: Dark Waters (PC, PS3, Xbox 360)

Tony Hawk’s Pro Skater HD (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Toisaalta… 10 prosenttia kaatumisista ja kehnoista seteistä johtuu bugeista. Hetkeen ei ole mielenrauha järkkynyt ja v-käyrä noussut näin tehokkaasti. Ökkömökköpaholainen iskee välillä reippaasti vyön alle, ja juuri silloin kuin ei pitäisi. Pahimpia oli kaatumisen jälkeinen seinän tai katon sisään syntyminen, eikä pois sieltä päässyt ellei uutta sessiota aloittanut. Jostain syystä peli päätti myös lopettaa combon kesken ajan loputtua, vaikka ei ollut lähelläkään yhtäkään syytä, miksi niin olisi tapahtunut. Bugi iski täysin randomina silloin tällöin, mikä turhautti kovasti jos setti meni hyvin mutta tehtävää olisi vielä ollut. Vastaan tuli myös tilanteita, joissa grindatessa lauta meni putken sisään eikä pois päässyt kuin kaatumalla.

Peliä on pakko moittia myös laiskasta toteutuksesta ja nyt aletaan olemaan jännän äärellä. Se on ihan kiva, että Tonistä tehtiin HD-versio alkuperäisten pelien kunnioittamiseksi, mutta se on samalla myös ongelma. Alkuperäispeli kun on tuotu nykypäivään pikkusen liian laiskasti.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Tony Hawk’s Pro Skater HD (PC, PS3, Xbox 360)