Arvostelussa Allied General – eikun Allied Corps!

11.07.2013 08:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK pisti taas tankkeja pitkin heksakarttoja ja antoi Jeesuksenkin ajaa panssarivaunulla. Ja Jeesus tykkäsi, vaikka tankki ei osannutkaan ajaa vetten päällä. Mutta sellaista se on, se Panzer Corps: Allied Corpsin pelaaminen.

Allied Corpsilla on kuitenkin monta omaakin jippoa takataskussa. Pelimoottoria on päivitetty ja systeemiin on tullut hienosäätöjen  lisäksi taistelun aikana vaihtuvat tai päivittyvät tavoitteet, jotka ovat joskus oikein oivassa käytössä. Sodan alkuvaiheessa italialaisten hyökkäys Egyptiin ja myöhemmin käynnistyvä Erwin Rommelin höyryjyrä tekevät pelaamisesta kiintoisaa, kun tuolloisilla brittien hieman käpyisillä sotavehkeillä käydään viivytystaistelua muuttuvia puolustuslinjoja seuraillen.  Vetäydy hallitusti, joukkojasi liikaa rankaisematta, mutta jarruta vastustajaa.

Afrikasta sotaretki jatkuu Sisilian kautta manner-Italiaan ja edelleen Normandiaan, jossa kirotun hankala maasto tekee hyökkäyssodasta raivostuttavan tuskallisen hidasta ja kömpelöä. Ja lopussa tietenkin ollaan jo Saksassa, ehkä jopa Berliinissä saakka.

Lue koko arvostelu: Panzer Corps: Allied Corps (PC)

Lisää aiheesta

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)

Panzer Corps Grand Campaign 42-43 West DLC (PC)

Panzer Corps: Grand Campaign ’44 & ’45 West DLC (PC)