Uusimmat

Arvostelussa erinomainen suomalaislautapeli Eclipse

08.11.2013 20:00 Miikka Lehtonen

Suomesta ei usein tule kansainvälisen huomion saavuttavia lautapelejä, mutta sen kerran kun tulee, tuleekin sitten kunnolla. Kotimainen Eclipse kun on valloittanut maailman lautapelaajien sydämet hyvällä syyllä. Se kun on aivan erinomainen peli.

Eclipse on kuin Sid Meierin klassinen Master of Orion lautapeliksi puristettuna. Avaruusrodut kilpailevat galaksin herruudesta sotimalla, laajentamalla alueitaan ja kehittämällä teknologioita. Toki omaperäisiäkin ideoita löytyy. Kuten vaikka tämä

Eclipsen vuorojen rytmitys on nerokasta. Pelaajien edessä on rodun tilannetta kuvaava lauta, joka näyttää yhdellä silmäyksellä, paljonko kulloinkin on eri resursseja, voittopisteitä ja muuta tauhkaa. Laudalla on myös rivi vaikutusvaltaa kuvaavia lätkiä, joita täytyy siirrellä paitsi eri toimintoja kuvaaviin ruutuihin niitä käyttäessään, myös valloittamiinsa galakseihin.

Jokainen uusi ruutu paljastaa altaan aina suuremman ja suuremman luvun, joka sitten vuoron lopuksi täytyy maksaa ylläpitokustannuksina. Vuoron aikana toimiin käytetyt lätkät palautuvat vuoron lopussa riviin, mutta galaksiin sijoitetut jäävät peliin. Niinpä nopeasti levittäytyvä rotu voi huomata maksavansa miltei koko omaisuutensa verran ylläpitokustannuksia jo ennen ensimmäistäkään toimintoa!

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen peli, olipa sitten lautapelien tai avaruusstrategian ystävä!

Lue koko arvostelu