UUSIMMAT

Arvostelussa mainio, lumoavan epäsymmetrinen keräilykorttipeli: Android: Netrunner

01.04.2014 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala sukelsi kyberpunkin maailmaan – ja löysi sieltä uuden suosikkipelinsä. Domen testissä Android: Netrunner, joka ei ole mikään Android-mobiilipeli vaan ihan ehtaa korttitaktiikkaa.

Android: Netrunner sijoittuu synkkään tulevaisuuteen, jossa jättimäiset korporaatiot hallitsevat informaation kulkua. Heitä vastaan asettuvat alamaailman hakkerit, jotka pyrkivät paljastamaan korporaatioiden salaiset suunnitelmat. Aihe on siis puhdasta cyberpunkia, joten taustalle sopii täydellisesti vaikkapa Blade Runnerin tai Deus Ex -pelin soundtrack.

Synkkä tematiikka on läsnä ulkoasussa. Korttien kuvitus, terminologia, ja oikeastaan aivan kaikki huokuu miellyttävää cyberpunk-henkeä. Korporaatioiden julkisuuskuvaa esittävä kortti on aina huolellinen ja jokaisella on oma iskulauseensa.

Esimerkiksi Weyland Consortiumin slogan on ”Building a better world”. Tosin heidän pakassaan olevilla korteilla voi parhaimmillaan polttaa poroksi kokonaisia kaupunginosia sen toivossa, että siellä piileskelevä hakkeri menehtyisi. Toki poltto-operaatiokortissa muistetaan mainita lehdistönedustajille, että kyseisessä epäonnisessa tulimyrskyssä tuhoutuneet talot olivat Weyland Consortiumin alitoimijoiden omaisuutta.

Lue koko artikkeli: Android: Netrunner (lautapeli)

Lisää aiheesta

Campaign Commander 2: Coral Sea (lautapeli)

Pax Baltica (lautapeli)

Tobago (lautapeli)

Muropaketin uusimmat