Arvostelussa Microsoft Flight Simulatorin pikkuserkku Flight

09.03.2012 18:20 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft Flight Simulator -sarjaa ei tehdä enää, mutta Microsoft ei ole silti hylännyt lentäjäkansaa. JOK nousi Flightin taivaille ja ihmetteli, että mitäs tämä nyt on…

Yleistetysti voisin kuvailla Flightsin lentomallia sellaiseksi mukavaksi. Satunnaiskuskin kannalta. Todella hardcorelle lentäjälle tämä on aivan liian anteeksiantava, mutta muutoin simu on viihdyttävällä tavalla mukava lennettävä. Taitolentoliikkeet onnistuvat mukavasti ja lentomalli jopa rankaisee vähän, kun ajelee tynnyreitä liian huolimattomasti. Ohjaustuntuma on CH:n FighterStickin, kaasukahvan ja polkimien kera jopa oivallinen ja käteensopiva, ihan ilman ohjainten asetusten säätämistä.

Mutta kuten monesta asiasta huomaa ja haistaa, Flight on kasuaalisimu sanan syvimmästä päästä. Lentäminen onnistuu vaivatta hiirelläkin, joskin toki tuntuma ja tarkkuus oli joystickillä lennettäessä tietysti omaa luokkaansa.

Vaikka lentomalli onkin sitä helpotetumpaa mallia, on simulaattorissa silti kiitettävää paneutumista yksityiskohtiin ja vakavampaankin lentotoimintaan. Vaikka kiireinen tosilentäjä saattaakin hermostua kivalla naisenäänellä juttelevaan lennonopettajaan, niin esimerkiksi mahdollisuus tehdä checklistit käsipelillä on mukava piirre. Simulaattori tekee parhaansa satunnaislentäjän opastamiseksi, mutta antaa tosikuskin säätää ihan rauhassa niin pikkutarkasti kuin hän vain haluaa.

Lue koko arvostelu: Microsoft Flight (PC)

Lisää aiheesta

Digital Combat Simulator: A-10C Warthog (PC)

Flight Simulator 2004 – A Century of Flight (pc)

Flight Simulator X (PC)

Glider Simulator (PC)

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

Simupilotti pääsi lentämään järeällä simulaattorilla

Ski Region Simulator 2012 (PC) 

Train Simulator 2012 (PC)

Muropaketin uusimmat