Uusimmat

Arvostelussa peukun arvoinen PC-japanirope: Ys: Origin

25.06.2012 21:50 Jukka O. Kauppinen

Tero Lehtiniemi suuntaa kohti kesälomiaan mutta ehätti takomaan juhannuksena oikein reilun annoksen ylitöitä, nauttien muun muassa aivan erinomaisesti roolipelailusta. Domen arvostelussa Ys: Origin:

Oath at Felghanan tai minkä tahansa muun Ys-sarjan pelin tapaan kyseessä on toimintaroolipeli, joka yhdistää kevyet puzzlet ja tasoloikkaelementit reaaliaikaiseen toimintaan ja ja erityisesti vaikeisiin pomomatseihin.

Tarinaltaan ja asetelmaltaan Origin on perinteisiin luolastoympäristöihin sidottua ja yksinkertaisen dialogin siivittämää Oath at Felghanaa mielenkiintoisempi. Hirmuisen pahat demonit ovat ajaneet ihmiskunnan pakoon maan pinnalta, mutta ylhäisessä jumaluudessa eläminen muodostuu ongelmaksi kun hyvinvoinnista vastaavat jumalattaret katoavat. Niinpä neitosia on lähdettävä pelastamaan, eikä tarvitse arvata kuka on reissussa mukana.

Toisin kuin Ys -peleissä yleensä, Originin päähenkilö ei suinkaan ole nuori ritarinkloppi Adol Cristin. Hahmovaihtoehtoja on kolme, joista kaksi on valittavissa alussa: soturityttö Yunica ja taikuri Hugo. Hahmovalinta ei ole pelkästään kosmeettinen, vaan se vaikuttaa käytössä olevien taitojen lisäksi muun muassa dialogiin ja osaan pomotaisteluista.

Lue koko arvostelu: Ys: Origin (PC)

Suosittelemme

Todellinen helmi, jossa tekninen toteutus, tarinankerronta, omaperäisyys ja vetovoima yhdistyvät harvinaisella ja mielenkiintoisella tavalla.

Lisää aiheesta

Ys: Oath at Felghana (PC)

Disgaea 4: A Promise Unforgotten (PS3)

Dark Souls (PS3, Xbox 360) 

Lue myös

Battleship (PS3, Xbox 360)

Counter-Strike: Global Offensive -ennakko (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Dirt Showdown (PC, PS3, Xbox 360)

Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360)

Ratchet & Clank Trilogy (PS3)