Arvostelussa Resident Evil 6 HD: ” jos se oli pakko uusintaversioida, niin uusioitiin sentään vasurilla ja puolivaloilla”

14.05.2016 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Resident Evil -sarja on kärsinyt hirveistä laadunvaihteluista viime vuosien aikana. Ja jos Resident Evil 6 oli huono jo ilmestyssään, niin se kauheus vain korostuu HD-päivityksessä, kuten Miikka Lehtonen meille seuraavaksi kertoo:

Resident Evil 6:ssa riittäisi ongelmia useamman sivun verran, mutta keskitytään niihin tärkeimpiin. Räiskintä ei ole hauskaa, kontrollit eivät toimi hyvin, pelin suojautumismekanismi on suorastaan surkea – mikä on suojautumiseen pohjautuvassa räiskintäpelissä vähän huono homma – ja aivan joka väliin on tungettu pakollisia, pitkiä ja tympeitä quick time eventejä.

Käsite on varmasti useimmille tuttu, mutta jos ei ole, se tarkoittaa pitkää välianimaatiota, jonka aikana pelaajan täytyy yllättäen painaa tiettyä nappia, rämpytellä eri painikkeita tai vaikka pyörittää tikkua, jotta hahmo ei kuole putoavan helikopterin alle, joudu zombien syömäksi tai muuten vain kohtaa ikävää loppua.

Näitä quick time eventejä tulee välillä vastaan miltei loputtomana sarjana. Vaikeustaso ei ole yleensä kovinkaan kummoinen, mutta silti välianimaatioiden seuraamisen sijaan huomion täytyy olla muualla. Paska idea, joka joutaisi hiljalleen jo kuolla.

Lue koko arvostelu: Resident Evil 6 HD remasteroi huonon pelin entistäkin huonommaksi (PS4, Xbox One)

Resident Evil 6

Lisää aiheesta

Resident Evil 4 Wii Edition (Wii)

Resident Evil 5 (360, PS3)

Resident Evil 5 Gold (PS3, Xbox 360)

Resident Evil 6 -ensikosketus

Resident Evil HD Remaster (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Resident Evil Revelations (PS3, Wii U, Xbox 360)

Resident Evil: Operation Raccoon City (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat