Arvostelussa Super Meat Boy ja Sonic the Hedgehod 4

03.11.2010 18:05 | Jukka O. Kauppinen

Domen reippaat peliarvostelijat ovat olleet vauhdissa, vaikka sitä ei ihan heti meinaa huomatakaan, kun peliarvostelut ovat etusivulla toistaiseksi vähän puolipiilossa. Niinpä pääsemmekin nauttimaan häikäisevästä arvostelu-uutisoinnista. Juho Anttila testasi Super Meat Boy -peliä, Petteri Kaakinen upouusinta Sonicia  ja Heikki Takala ennakoi kahelien Raving Rabbids -pupujen seuraavaa seikkailua.

Ennen oli pelit vaikeampia. Eihän näistä nykyajan pullamössöputkijuoksuista irtoa haastetta lainkaan. Wanhojen partojen on helppo ilkkua nykyajan pelejä. Helppoa viihdettä laiskoille. Toista oli, kun miehetkin olivat rautaa.

Sitten nenän eteen lyödään Super Meat Boy, ja jo rupeaa läski tummumaan. Kansikuvassa näkyy musta silmä ja rikkinäinen hymy, mutta pelaaja se on, joka tässä leikissä ottaa turpaansa. Näin hauskaa ei olekaan ollut aikoihin!

 

Harva tasohyppelypeli kykeni kilpailemaan parisenkymmentä vuotta sitten Marion kanssa.  Sonic the Hedgehog oli yksi näistä pelisarjoista. Sittemmin Sonicin nimi on häpäisty toinen toistaan huonommilla tuotoksilla.

Nyt Sega yrittää palata takaisin juurille Sonic 4:n muodossa. Vaikka kaikki onkin pintapuolisesti kunnossa, sekään ei onnistu aivan täydellisesti.

 

Kukapa meistä ei olisi pieruhuumorin ystävä kun se vain toteutetaan oikein. Raving Rabbids saa jo neljännen osansa, ja jänöjussit ovat muuttuneet entistäkin hullummiksi. Jos se vain on mahdollista. Peli ratsastaa sekopäisellä ja väkivaltaisella huumorilla läpi aikakausien, tällä kertaa osansa jäniksistä saavat niin Merlin kuin vuoden 1929 pörssikurssiromahdus.

Pelityyli ei ole juurikaan muuttunut. Pelaaja suorittaa yksin tai yhdessä kavereiden kanssa pieniä minipelejä. Ennakkoversio antoi osviittaa tulevasta kolmella eri pelimuodolla.

Lisää peliarvostelujaDomen peliarvostelut-sivulla.

Lue myös

Fallout: New Vegas (PC, PS3, Xbox 360)

Legend of Guardians: The Owls of Ga’Hoole (PS3, Wii, Xbox 360)

Last Window: The Secret of Cape West (DS)

Dead Space: Ignition (PS3, Xbox 360)