Arvostelussa vanhan Halon uusi versio

19.01.2012 15:35 | Jukka O. Kauppinen

Halo-pelisarja on syystäkin yksi Xbox-konsolien ja Microsoftin merkittävimmistä tukijaloista. Vaikka Halojen nettipeluuta voidaankin sekä rakastaa että vihata, kiitos etenkin niiden pienten ensimmäiset kirosanansa oppineiden pelipoikien, toivat Halot konsolipelaamiseen aivan uudenlaista menoa ja meininkiä. Jotain kertoo sekin, että ensimmäinen Halo-peli pärjää yhä edelleen uusimmille konsoliräiskeille, kuten Tero Lehtiniemi ilokseen havaitsi.

Päällisin puolin 343 Industriesien esitys on remasteroinniksi varsin onnistunut. Grafiikka on pistetty HD-kuosiin ajatuksella, ja jo alkuperäisessä muodossaan vakuuttava ääniraita on uudelleennauhoitettu Skywalker Symphony -orkesterin voimin uuteen kuosiin. Mikäli kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä haluaa nautiskella Halosta sen alkuperäisessä audiovisuaalisessa loistossa, on tämäkin täysin mahdollista.

Itse varsinaiseen pelin ytimeen on koskettu varsin vähän. Kahden pelaajan samanaikainen moninpeli on bonus, joskin sarjan sittemmin tavaramerkiksi muodostunutta nelinpeliä ei ole. Kinect-ääniohjaus taas tuntuu parhaimmillaankin kuriositeetiltä, mutta toisaalta pelin vaikeustasoa eri tavoin kasvattavien kerättävien pääkallojen läsnäolo on tervetullutta.

Lue koko arvostelu: Halo Combat Evolved Anniversary (Xbox 360)

Lisää aiheesta

Halo (PC)

Halo 2 (PC)

Halo 2 (Xbox)

Halo 2 Multiplayer Map Pack (Xbox)

Halo 3 (360)

Halo 3 Legendary Map Pack (360)

Halo 3 -moninpeliarvostelu (360)

Halo 3 Mythic Map Pack (Xbox 360)

Halo 3: ODST (Xbox 360)

Halo Wars (360) 

Halo: Reach (Xbox 360)

Halo: Reach moninpeliarvostelu (Xbox 360)

Halo: Reach -moninpeliennakko (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat