Arvostelutuplassa älypeli Professor Layton ja Mass Effect 2:n DLC Shadow Broker

19.11.2010 13:30 | Jukka O. Kauppinen

Domen torstai-illan arvostelutuplassa tutkailimme kahta vähän erikoisempaa teosta. Tero Lehtiniemi nautiskeli Professor Layton and the Lost Future -älypelistä, kun taas Heikki Takala ihastui Mass Effect 2 -roolipelin Shadow Broker -lisäosaan.

Lue arvostelut:

Professor Layton and the Lost Future (DS)

Kuten nimestä saattanee arvata, Professor Layton and the Lost Future pyörii aikamatkailun jännittävän mutta silti arvaamattoman teeman ympärillä. Luke saa omituisen kirjeen, jonka kirjoittajana on tämä itse. Tapahtumat etenevät nopeasti, ja pian Luke isäntineen huomaa tallaavansa varsin muuttuneen Lontoon katuja.

Perusidea on jälleen sama kuin aikaisemmissa Laytoneissa. Perustilassa pelaaja tutkii pelimaailmaa stylus-tikun avulla. Alueet pitävät sisällään sekä jututettavia esineitä, piilotettuja vinkkikolikoita että puzzleja, pelin varsinaista ydintä. Osa pähkinöistä on valinnaisia, osa on läpäistävä jotta juonessa pääsee etenemään.

 

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Jos Bioware osaa jotain, se on kerronta. Lair of the Shadow Broker valottaa nopeasti Liaran ja Shadow Brokerin keskinäisen suhteen. Shadow Brokerin kerättyä talteen Shepardin jäännökset edellisen pelin lopun jälkeen, hän aikoi myydä ruumiin Collectoreille. Liara palkattiin kaappaamaan ruumis takaisin yhdessä Feronin kanssa, joka oli Shadow Brokerin kaksoisagentti. Shepard saatiin takaisin ja nostettiin kuolleista, mutta Feron menetettiin. Liara on etsinyt Shadow Brokeria siitä lähtien.

Lair of the Shadow Broker näyttää Biowaren vahvuuden kerronnassa. Noin kolmetuntinen sivutehtävä on täynnä muistettavia hetkiä, sekä paljon puhetta menneistä ajoista Liaran ja Shepardin kesken. Niin typerältä kuin peleistä puhuessa seuraava lause onkin – Liaran ja Shepardin välillä on kemiaa. Jotta asiat eivät muuttuisi turhan vakaviksi, Liara – joka oli ensimmäisessä osassa teknikko – kuittaa useita ensimmäisen pelin puutteita sivulauseissa. Osansa saavat niin Mako-ajokki kuin omni-geelillä avattavat ovetkin.

Lue myös

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Fable III (PC, Xbox 360)

Star Wars: The Force Unleashed II (PC, PS3, Xbox 360)

Vanquish (PS3, Xbox 360)

WRC FIA World Rally Championship (PC, PS3, Xbox 360)