Arvosteluviikko 28/2016: huippupelejä ja maailman parasta futista
Dome.fi:ssä kesäisellä viikolla 28 muun muassa…
- Dangerous Golf – räjähtävä golfpallo posliinikaupassa (PC, PS4, Xbox One)
- Inside on sekä taidetta että aivonystyröitä kutkattava huippupeli (PC, Xbox One)
- Panzer Corps: Soviet Corps DLC:ssä soditaan Suuren ja Mahtavan riveissä (PC)
- Sorcery – seikkailukirjoja digitaalisessa muodossa (Android, iOS, Mac, PC)
- Technomancer sisältää hyvän pelin aineksia mutta… (PC, PS4, Xbox One)
- Sociable Soccer -ensikosketus – Suomessa tehdään maailman parasta futispeliä
- Pitihän sitä Pokemonia kokeilla – ja sehän oli… tosi kivaa!
- Razer Man O’War – mainiot luurit, suolainen hinta
Inside on sekä taidetta että aivonystyröitä kutkattava huippupeli (PC, Xbox One)
Limbon tavoin myös Inside alkaa sen kummemmin mitään selittelemättä. Alkuruudussa kuvataan sateista ja pimeää metsää. Kun pelaamisen aloittaa, tekstit vain häipyvät näkyvistä ja pieni poika kompuroi ruudulle sen vasemmasta laidasta. Sitten juostaan, eikä oikeastaan lopetetakaan seuraavaan neljään tai viiteen tuntiin.
Inside tekee jo alusta saakka hyvin selväksi, miksi metsässä juostaan: päästäkseen pakoon. Pelaajan kannoilla on liuta valkoisiin naamareihin sonnustautuneita hahmoja, jotka kärräävät alueelta löytämiään ihmisiä karjavaunuihin ja sitten johonkin. Mihin? Tuskin haluaisit tietää.
Dangerous Golf – räjähtävä golfpallo posliinikaupassa (PC, PS4, Xbox One)
Dangerous Golfin yhtäläisyydet Burnout-pelien kanssa eivät ole sattumaa, sillä pelin kehitystiimi koostuu entisistä Burnout-kehittäjistä, jotka lähtivät lätkimään ja perustivat oman indie-tiiminsä. Heidän esikoispeliään on hypetetty jo mukavasti ennakkoon, ja mikäs siinä on hypettäessä, sillä Dangerous Golf on kuin tehty komeita videoita ja YouTube-superstaroja varten. Jos olisin kyynisempi, epäilisin, että peli on kirjaimellisesti tehty juuri tätä tarkoitusta varten.
Panzer Corps: Soviet Corps DLC:ssä soditaan Suuren ja Mahtavan riveissä (PC)
Soviet Corps jatkaa tätä linjaa, mutta kuvaa tällä kertaa toista maailmasotaa Neuvostoliiton silmin aina vuonna 1939 Japania vastaan käydyistä taisteluista suureen finaaliin Berliinissä – ja ehkä kauemmaskin. Mitä jos Saksan luhistumisen jälkeen otetaan vielä mittaa jenkeistä? Vai käännyttäisiinkö takaisin Japania vastaan?
Sorcery – seikkailukirjoja digitaalisessa muodossa (Android, iOS, Mac, PC)
Taistelupelikirjat ovat vähän kuin analogisia seikkailupelejä, joten on tietysti luonnollista, että ennen pitkää niistä tehdään digitaalisia kirjapelejä. Kirjapelihin erikoistunut brittirma Inkle näki pelikirjoissa markkinaraon ja on nyt julkaissut kolme Sorcery! -seikkailua mobiilaitteille ja PC:lle. Neljäs on tulossa myöhemmin kuluvana vuonna. Tämän tekstin on tarkoitus yleisesti kertoa niiden olemassaolosta, enkä ala laiskana erittelemään niiden keskinäisiä nyansseja. Jos pidät yhdestä, pidät kaikista niistä.
Technomancer sisältää hyvän pelin aineksia mutta… (PC, PS4, Xbox One)
Ranskalainen Spiders on erikoistunut tehtailemaan erikoisia ja vähän kämäisiä pelejä, joissa on kuitenkin usein jopa hyviä ja rohkeita ideoita. Toteutus ei vain ole aina aivan sillä vaaditulla tasolla ja niin ne huippupisteet jäävät vain haaveiksi.
Näin on myös firman tuoreimman pelin, The Technomancerin, tapauksessa. Se kurottaa kohti tähtiä ja vaikka se ei aivan sinne yletykään, ei tulos ole täysin arvotonkaan.
Artikkelit
Sociable Soccer -ensikosketus – Suomessa tehdään maailman parasta futispeliä
Erään pelitapahtuman yhteydessä suomalaiset pelimiekkoset sattuivat nojailemaan samaan baaritiskiin Sensible Softwaren mainion Jon Haren kanssa, ja siinä Sihi-juoma jos toinenkin veivät juttuja villiinsuuntiin. Lopputuloksena suomalainen Combo Breaker -studio työstää parhaillaan Jon Haren kanssa henkistä jatko-osaa wanhalle kunnon Sensible Soccerille.
Pitihän sitä Pokemonia kokeilla – ja sehän oli… tosi kivaa!
Pokemonin täydennetyn todellisuuden toimivuus on oivallista sekin. Kännykkä ilmoittaa, jos lähistöllä on saalistettavia pokemoneja, mikä innoittaa pelaajaa aivan kummasti valppauteen ja tarkkasilmäisyyteen. Sitten yhtäkkiä puhelimen näytölle ilmestyy otus, jota voi yrittää siepata pokepalloja heittelemällä. Otukset mekastavat puhelimen kameran videokuvassa, ja videopelitodellisuuden sekoittuminen oikeaan maailmaan on kerrassaan lumoavaa. Ehkä myös vähän omituista ohikulkijoiden silmissä, etenkin jos pelaajat ovat kovinkin riemuissaan ja innoissaan löydöistään.
Razer Man O’War – mainiot luurit, suolainen hinta
Pelikuulokemarkkinoilla riittää kokoa ja tarjontaa, asettaahan pelaaminen kuulokkeille hieman perinteisestä hifistelystä poikkeavat vaatimukset. Viime vuosina yleistynyt langattomuus sotkee pakkaa vielä entisestään. Laitepaljouteen tuo oman lisänsä Razer, joka kasvattaa jo ennestään kattavaa luurivalikoimaansa Man O’War -nimisellä häkkyrällä.
Edellinen arvosteluviikko
Postal Redux – kun loputon teurastuskaan ei tunnu enää miltään (Mac, PC)
Gremlins, Inc. näyttää miten digitaalinen lautapeli kannattaa tehdä (Linux, Mac, PC)
Stellaris on galaksin kokoinen leikkikenttä (Linux, Mac, PC)
Lautapelihistoriaa: Nuorten talkoopeli muistutti sota-aikana ahkeruuden merkityksestä
Warhammer 40K: Eternal Crusade -ensikosketus – kuin fantastinen Battlefield
Blue Yeti -mikrofoni sopii loistavasti tuleville nettitähdille