Uusimmat

Arvosteluviikko 29/2016: klassikoita, uusioversioita ja Marshallin jytää

30.07.2016 20:00 Jukka O. Kauppinen

Dome.fi:ssä viikolla 29/2016 muun muassa:

  • Mirrors Edge Catalyst muistuttaa miksi kulttiklassikot kannattaa pitää kulttiklassikkoina (PC, PS4, Xbox One)
  • Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter saa mestarietsivän aivot kipinöimään (PC, PS4, Xbox One)
  • Marshall Major II Bluetooth – Rakkaudesta musiikkiin
  • Mahtava suomipeli FlatOut 2 täytti vuosikymmenen

 

Mirrors Edge CatalystMirrors Edge Catalyst muistuttaa miksi kulttiklassikot kannattaa pitää kulttiklassikkoina (PC, PS4, Xbox One)

Paljonkaan ei ole muuttunut sitten Faithin edellisen seikkailun. Catalyst on edelleen nopeatempoista parkouria huimaavissa korkeuksissa, ja pakenemista vartijoilta sekä satunnaista taistelua. Kenties suurin koukku sijaitsee niin Faithintyökalujen seassa kuin itse pelin maailmassa. Tällä kertaa maailma on avoin tutkittavaksi. Ja vaikka Grand Theft Auton tai Assassins Creedin kaltaisiin eläviin hengittäviin megalopoliksiin ei päästäkään, on katoilla vapaana juoksentelussa jotain erittäin tyydyttävää.

Tätä tukevat Faithin hiljalleen avautuvat kyvyt, jotka sisältävät erinäisiä taitoja ja työkaluja kattojen valloittamiseen. Kenties suurin uudistus on magrope, eräänlainen tarttumakoukku, joka mahdollistaa myös vertikaalisen kiipeämisen. Mutta ennen kuin kukaan ehtii huutaa Spider-Mania, koukku toimii vain ennalta määrätyissä paikoissa. Ja näitä paikkoja on varsin harvassa.

 

Sherlock Holmes: The Devil’s DaughterSherlock Holmes: The Devil’s Daughter saa mestarietsivän aivot kipinöimään (PC, PS4, Xbox One)

Etsiväntyö on mukavan monipuolista puuhaa. Paikkojen tutkiminen, johtolankojen etsiminen, epäiltyjen ja todistajien haastatteleminen sekä muut puhtaat seikkailupelijutut toimivat oikein hyvin. Peli on suunniteltu hyvin, eikä usein tarvitse turhaan juosta paikasta toiseen, joskin toki välillä uudet käänteet pakottavat tutkimaan jo löydettyjä asioita uudessa valossa tai jututtamaan jo puhutettuja henkilöitä toistamiseen.

Johtolankojen yhdistely on myös erittäin hauskaa puuhaa. Jotkut vastaan tulleet johtolangat saavat Sherlockin aivoissa kipinät leiskumaan ja tällöin pelaaja saa usein tehdä itse tulkintojaan siitä, mitä johtolangat tarkoittavat. Murhaaja on paennut katossa olevan pienen aukon kautta. Tarkoittaako tämä sitä, että murhaajan täytyy olla lapsi, vai onko rikos sittenkin liian vaativa lapselle ja täten tapaukseen täytyisi olla jokin muu selitys?

 

Artikkelit

 

Marshall Major II Bluetooth – Rakkaudesta musiikkiin

Marshallin katalogiin on ilmestynyt vahvistimien lisäksi paljon muutakin äänihifiä. Tarjolla on esimerkiksi langattomia kuulokkeita ja mikrofoneja, joiden pitäisi olla ammattilaistasoa. Kuulokkeiden osalta on ainakin helppo sanoa, että mainospuhe ei ole turhaa. Major II Bluetoothin syöksemät korviin kaikuvat äänet kuulostavat muhkeilta.

Kuulokkeet toimivat langattomasti nimensä mukaisesti Bluetoothilla. Ne voi yhdistää lähes mihin tahansa vekottimeen, joka tukee sinihammasta. Ensisijaisesti Majorit on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi puhelimen kanssa. Niiden avulla hoituu niin puhuminen kuin musiikin kuuntelu vaivattomasti.

 

Mahtava suomipeli FlatOut 2 täytti vuosikymmenen

Siitä on muuten jo kymmenen vuotta ja vähän päälle, kun suomalainen Bugbear-pelitalo nappasi pisteet kotiin ja ylitti maalilinjan FlatOut 2:lla.

Ensimmäinen Flatout saapui keskuuteemme marraskuussa 2004 ja jatkoa jouduttiin odottamaan puolentoista vuoden ajan. Se kyllä kannatti, sillä Flatout 2 olikin sitten todella oivallinen ja hauska peli, jonka PC-versiota taotaan yhä tänään laneilla.

 

Edellinen arvosteluviikko

Dangerous Golf – räjähtävä golfpallo posliinikaupassa (PC, PS4, Xbox One)

Inside on sekä taidetta että aivonystyröitä kutkattava huippupeli (PC, Xbox One)

Panzer Corps: Soviet Corps DLC:ssä soditaan Suuren ja Mahtavan riveissä (PC)

Sorcery – seikkailukirjoja digitaalisessa muodossa (Android, iOS, Mac, PC)

Technomancer sisältää hyvän pelin aineksia mutta… (PC, PS4, Xbox One)

Sociable Soccer -ensikosketus – Suomessa tehdään maailman parasta futispeliä

Pitihän sitä Pokemonia kokeilla – ja sehän oli… tosi kivaa!

Razer Man O’War – mainiot luurit, suolainen hinta

Kiinnostavin juttu oli...

Katso tilanne vastaamatta