UUSIMMAT

Arvosteluviikko 34-35/2016: kauhua, selviytyjiä ja katolla Batman

06.09.2016 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Dome.fi:ssä iloisen elokuun lopussa muun muassa:’

  • Batman Episode 1: Realm of Shadows rakentaa pohjaa suuremmalle seikkailulle (PC, PS4, Xbox One)
  • Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games on kallis minipelikokoelma (3DS)
  • Phantaruk – avaruuskauhun suurkuluttajille (PC)
  • Solus Project – selviytymisseikkailu vieraalla planeetalla (PC, Xbox One)
  • Razer Hammerhead Pro V2 – bassovoittoista nappipeliääntä

 

BatmanBatman Episode 1: Realm of Shadows rakentaa pohjaa suuremmalle seikkailulle (PC, PS4, Xbox One)

Ensimmäinen episodi keskittyy sarjakuvistakin tutun Harvey Dentin pormestarinkampanjan ympärille. Dent on lyönyt hynttyynsä yhteen Bruce Waynen kanssa saadakseen rahaa ja näkyvyyttä kampanjalleen, jonka tarkoituksena on putsata Gotham korruptiosta ja rikoksesta. Waynelle käy kuitenkin hyvin pian selväksi, että kirkasotsainen Dent ei olekaan ehkä aivan niin puhtoinen kuin esittää. Toisaalta ehkä ei ole Waynekaan, sillä historian syövereistä nousee esiin syytöksiä, joiden mukaan Waynen suvun rikkaudet on tienattu aikanaan rikoksilla.

 

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games on kallis minipelikokoelma (3DS)

Kuten suunnilleen kaikki muutkin urheilupelit missään ikinä, myös Mario and Sonic at the Rio 2016 Olympic Games – kiesus, mikä nimi – on kokoelma erilaisia minipelejä. Näin pyritään tarjoamaan pelaajille olympialaisten laajan lajikirjon vaihtelevuus ja niiden edellyttämät urheilusuoritukset videopelimuodossa.

 

PhantarukPhantaruk – avaruuskauhun suurkuluttajille (PC)

Sitä kaikkein pelottavinta, joka paikkaan seuraavaa vihollista ei myöskään sovi katsoa suoraan. Jos näin tekee, kloonin pulssi nousee hälyttäviin, pahimmassa tapauksessa tappaviin lukemiin. Aika usein itsensä löytääkin kykkimästä pöydän takaa nurkkaa tuijottamasta toivoen, että vihollinen siirtyy muualta. Tämä oli Somassa ajoittain turhauttavaa, eikä mekaniikka ole Phantarukissa muuttunut varsinaisesti vähemmän ärsyttäväksi.

 

Solus Project – selviytymisseikkailu vieraalla planeetalla (PC, Xbox One)

Kukapa ei haluaisi olla ihmiskunnan viimeinen toivo koko elämästämme. Tellus veteli viimeiset joitakin aikoja sitten, eikä siitä ole jäljellä kuin tähtipölyä. Jossain päin Plutoa rypistelee ihmiskunnan rippeet avaruusaluksineen, ja uuden kodin löytäminen olisi päätavoite. Rohkeat pilotit pistettiin matkoihinsa jo vuosia sitten, ja toivo hiipuu pikkuhiljaa epätoivoksi. Tietoa lohdusta ei ole kuultu hetkeen, mutta kaikkea ei ole menetetty.

 

Artikkelit

 

Razer Hammerhead Pro V2 – bassovoittoista nappipeliääntä

Näppiksistä ja hiiristä ponnistanut Razer on pikkuhiljaa laajentanut pelitarvikevalikoimaansa, ja firma tarjoaa tätä myötä lähes kaiken pelaamiseen tarvittavan, jopa peliläppärit. Matkaavalle pelaajalle tarkoitettu Hammerhead Pro on setti korvatulppia, joiden on tarkoitus korvata isommat pelikuulokkeet.

Hammerheadit tekevät selväksi, että nyt on kyseessä Razer-tuote. Ensimmäinen selkeä vihje on hinta: Razerin korvatulpat maksavat tällä hetkellä noin 80 euroa. Designiltaan muuten minimalistiset tulpat on yhdistetty kirkkaan vihreään kaapeliin. Se ei ole ehkä tyylikkäin valinta, mutta toisaalta se erottuu muista vastaavista nappikuulokkeista.

 

Edellinen arvosteluviikko

Final Station -ennakko – zombijuna puksuttaa maailmanlopun raiteilla (PC)

 

No Man’s Sky – elämä lyhyt, peli pitkä (PC, PS4)

 

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games – ui sinisessä altaassa (Wii U)

 

TASTEE: Lethal Tactics – potentiaalia kulttiklassikoksi (PC)

Total War: Warhammer: Call of the Beastmen on hyvä mutta ylihintainen DLC (PC)

No Man’s Sky – vuoden puhutuimman pelin tekijät elävät yhä indien elämää

Mielenkiintoisin juttu oli...

Katso tilanne vastaamatta