Uusimmat

Arvosteluviikko 36/2016: madmaxaamista ja Deus Exiä

12.09.2016 20:45 Jukka O. Kauppinen

Dome.fi:ssä viikolla 36…

  • Crossout-ennakko – Mad Maxin autokaahailua nettiräiskeenä (PC)
  • Deus Ex: Mankind Divided jää trilogian lepsummaksi väliteokseksi (PS4, PC, Xbox One)
  • Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun – tinkimätön ja haastava miniatyyristrategia Japanin historiasta (PC)
  • Tokyo Mirage Sessions #FE hämmentää Tokion kaduilla, popkulttuurilla ja repaleisella tarinalla (Wii U)
  • Strategiakesä: Nyt minä muutun ja vampyyrikreivinä suutun, osa 3 – kaaoksen kuolemanmarssi

 

CrossoutCrossout-ennakko – Mad Maxin autokaahailua nettiräiskeenä (PC)

Luvassa on Thunderin tapaan kahden kahdeksanautoisen joukkueen välisiä taisteluja, joissa nämä paahtavat ydinsotaromukartoilla kummallisilla kaaroillaan, ampuvat toistensa ajoneuvoja pirstaleiksi ja yrittävät välillä jopa vallata karttojen checkpointteja. Kukin matsi kestää pisimmilläänkin vain muutaman minuutin ja peli etenee kartalta toiselle ripeään tahtiin, joten toiminta on mukavan kiivasta ja jatkuvaa.

 

Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun – tinkimätön ja haastava miniatyyristrategia Japanin historiasta (PC)

Sengoku Jidai: Shadow of the Shogun sijoittuu Japanin muinaisaikoihin. Samurait, shogunit ja muut vastaavat nimet hyppivät pitkin maaseutua valloittamassa alueita ja levittämässä omia aatteitaan. Kun samaan aikaan teknologiset mullistukset tuovat perinteisten keinojen ja aseiden rinnalle länsimaisia vaikutteita, aika on mitä otollisin sotapelaamiselle.

 

Deus Ex: Mankind DividedDeus Ex: Mankind Divided jää trilogian lepsummaksi väliteokseksi (PS4, PC, Xbox One)

Ei liene spoileri sanoa, että Mankind Divided ainakin yrittää ottaa kantaa niin eettisiin kysymyksiin, kuin vanhan liiton rasismiin. Jensen heitetään pelin alussa Prahaan, jossa pommi-isku juna-asemalla laukaisee tapahtumasarjan, josta ei salaseuroja, maailmanlopun salaliittoja tai hämäriä hakkereita puutu. Synkkään sarjakuvamaiseen pääjuoneen sotkeutuu vielä jossain määrin päälleliimatusti pohdintaa ihmisyydestä, sekä teknologian mahdollisuuksista ja uhista, jotka sekoittuvat mukavasti peliksi, jonka nimi on Deus Ex.

 

Tokyo Mirage Sessions #FE hämmentää Tokion kaduilla, popkulttuurilla ja repaleisella tarinalla (Wii U)

Japanilainen populaarikultturi onkin pitkälti keskiössä. Tarina kertoo nimittäin pop-tähdiksi hamuavista teineistä, jotka syystä tai toisesta joutuvat tekemisiin toisen ulottuvuuden kanssa, jossa Fire Emblemin ja Shin Megami Tensein hahmot ovat täyttä totta. Sen kummemmin asiaa spoilaamatta ongelmaksi muodostuu tarinan repaleisuus. Tokyo Mirage Sessions on parhaimmillaan, kun se keskittyy pieniin hahmotarinoihin. Kun näistä siirrytään pääjuoneen, hajoaa homma tylysti sanottuna käsiin.

 

Artikkelit

 

Strategiakesä: Nyt minä muutun ja vampyyrikreivinä suutun, osa 3 – kaaoksen kuolemanmarssi

Ensimmäistä kertaa ihmiset ja vampyyrit taistelivat yhteistä vihollista vastaan, muttei tosin yhtenäisenä rintamana. Valtioiden rajat hämärtyivät, kun jokainen rynnisti lyhintä reittiä pidättelemään puhdasta pahuutta poissa kotiseuduiltaan. Sylvianian lähiprovinssit muuttuivat korruptoituneeksi joutomaaksi Prinssi Sigvald Mahtavan johtaessa murharetken etujoukkoja läpi vanhan maailman. Jälkijunassa tuhotyön laadun varmisti Archaon Ikivalittu, tuo kaaosjumalten kestosuosikki.

 

BatmanEdellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista lukijat äänestivät kiintoisimmaksi Miikka Lehtosen arvostelun Batman-seikkailusarjan ensimmäisestä jaksosta.

Batman Episode 1: Realm of Shadows rakentaa pohjaa suuremmalle seikkailulle (PC, PS4, Xbox One)

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games on kallis minipelikokoelma (3DS)

Phantaruk – avaruuskauhun suurkuluttajille (PC)

Solus Project – selviytymisseikkailu vieraalla planeetalla (PC, Xbox One)

Razer Hammerhead Pro V2 – bassovoittoista nappipeliääntä