UUSIMMAT

Arvostettu taidemuseo otti kokoelmiinsa kaksi hyvin yllättävää videopeliä

19.12.2013 09:00 | Miikka Lehtonen

 

Kansainvälisesti arvostettu Smithsonian-instituutti pyörittää useita museoita eri puolilla maailmaa ja yksi näistä on nyt historiallisesti hyväksynyt kaksi videopeliä kokoelmiinsa. Mutta mitkä pelit? Call of Dutyn? Quaken? Doomin? Ei aivan. Voi olla, että joku nyt yllättyy!

Giant Bombin Patrick Klepek jatkaa erinomaisia journalistisia puuhastelujaan haastattelemalla Smithsonian-instituutin elokuva- ja mediataiteen kuraattori Michael Mansfieldia, jonka museo otti äskettäin kokoelmiinsa kaksi peliä, ne museoiden ensimmäiset kaksi peliä. Itse ainakin yllätyin hieman, kun kuulin, mitkä ne kaksi peliä olivat: PlayStation 3:n Flower ja Atari 2600:n Halo 2600.

Kun asiaa pysähtyy miettimään hetkeksi, peleissä on kuitenkin järkeä. Flower on taidepeleistä ehkä se taiteellisin ja toimii hyvin taideteoksena. Se on mainio osoitus siitä, että pelien ei tarvitse olla 13-vuotiaita dudebro-jäppisiä teabaggaamassa toisiaan ja huutamassa herjoja. Halo 2600 taas on aivan oma lukunsa. Peli, jota ei tehty missään mielessä kaupalliseksi, vaan puhtaasta rakkaudesta. Peli, joka ottaa olemassaolevan ja tunnetun teoksen ja tarjoilee sen uudella ja täysin erilaisella tyylillä. Eikös tämä nyt kuulosta hieman taideteokselta?

Joka tapauksessa kiinnostava haastattelu, joka kannattaa kuunnella.

Lähde: Giant Bomb

Lisää aiheesta

Halo pyörii nätisti jopa Atari 2600:lla