Assassin’s Creed –fanin välipala: Liberation HD on naisassassiinin paluu

11.01.2014 12:00 Jukka O. Kauppinen

JOK ja assassiinit. Ihan hyvä yhdistelmä. Vaan entä kun JOK ajaa partansa ja muuttuu naiseksi? No, sen tuloksia nähdään harvemmin julkisesti. Onneksi itse kukin voi kokeilla samaa Assassin’s Creed Liberation HD:ssä, jossa alkujaan Vitalle julkaistu varsin vähälle huomiolle jäänyt AC-sarjan teos saapuu myös isommille pelikoneille.

Liberationin tarina ja asetelma ovat videopeliksi poikkeukselliset. Samoin sen näkemys mustasta nais-assassiinista. Pelihahmohan on käytännössä kolme eri hahmoa, sillä hän voi vaihtaa asuaan ja siten samalla rooliaan. Assassiini, orja ja hienostonainen toimivat kukin eri tavoin. Heillä on erilaiset varusteet, ja erilainen pelityyli ja erilaiset tehtävät. Hienosti pukeutunut lady ei hötkyile eikä kiipeile seinillä. Suoran toiminnan sijaan hän ennemminkin hurmaa ja kieroilee. Hän ei keskustele orjien kanssa, vaan vinkkaa silmää ja suudelman sijaan tarjoaakin kulman takana puukkoa.

Liberationissa olikin paljon hyvää ja kiintoisaa, mutta peli ei ollut täysin onnistunut. Ei siis ihme, että alkuperäiselle tiimille mahdollisuus remasteroidun version tekemisestä oli kuin toiveuni. Poppoo oli jo ehtinyt hajaantua Ubisoftin muiden pelien pariin, mutta kun HD-version tekemisestä tehtiin päätös, kipitti lauma maailmalta takaisin vanhan rakkaansa pariin. Koko tiimi. Olihan nyt mahdollisuus tehdä kaikkea sitä, mitä oli jäänyt aiemmin tekemättä, ajanpuutteen, kiireen tai Vitan rajoitusten takia.

Lue koko juttu: Assassin’s Creed Liberation HD tekee SD-assassiinista HD-ladyn

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360) 

Assassin’s Creed III: Liberation (PS Vita) 

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One)

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC)