UUSIMMAT

Assassin’s Creed IV: Black Flag vahvistui, samaten kuin PS3-version ylivertaisuus

01.03.2013 13:00 | Miikka Lehtonen

Niinhän siinä taas kävi, että huhut pitivät paikkansa. Pari päivää sitten huhupartio toi pöydälle tiedon siitä, että Ubisoftin Assassin’s Creed -pelisarjan seuraava osa olisi merirosvoaiheinen Black Flag. Ja niinhän se on.

Assassin’s Creed IV paljastui aika mielenkiintoisella tavalla. Jo jokunen aika sitten netissä kiersi huhua, jonka mukaan joku olisi istunut lentokoneessa Ubisoftin PR-henkilön takana ja nähnyt tämän olan yli ruudulla infoa merirosvoaiheisesta Assassin’s Creedistä. Ja muutamaa päivää sitten pelikauppoihin lähetetyt promomateriaalit sitten vuosivat nettiin vahvistaen infon ja jättäen jäljelle vain sen mahdollisuuden, että kaikki olisi tahallista petosta. Vaan ei ollut.

Seuraava Assassin’s Creed, järjestysnumeroltaan neljäs, sijoittuu todellakin merirosvojen kulta-aikaan ja Karibian alueelle. Yllättäen pelissä ei kuitenkaan kuljeta ajassa eteenpäin vaan Assassin’s Creed III:n tapahtumista otetaan takapakkia: pääosassa on Edward Kenway, Assassin’s Creed III -sankari Connorin isoisä. Tiettävästi peliä on kehitetty jo ”usean vuoden ajan” ja se tulee luonnollisesti hyödyntämään Assassin’s Creed III:n parasta osa-aluetta, eli meritaistelua.

Samaan syssyyn saatiin vahvistus sille, että peli julkaistaan vähintään PC:lle, PlayStation 3:lle, Wii U:lle ja Xbox 360:lle, sillä Ubisoft on lähettänyt saiteille kyseisten versioiden kansikuvat. Next gen -väännöksistä ei vielä tiedetä, mutta oletettavasti Ubisoftille maistuu raha joten kaipa nekin sieltä tulevat. Ja sitten meneekin mielenkiintoiseksi, sillä Ubisoft mainostaa, että peli on tämänhetkisen tiedon mukaan parhaimmillaan PlayStation 3:lla. Se kun sisältää yksinoikeudella tunnin enemmän pelattavaa kuin muut versiot. Saako PlayStation 4 saman kohtelun? Jää nähtäväksi.

Joka tapauksessa odottavan aika ei ole enää pitkä, sillä tiettävästi kansainväliset pelisaitit tietävät asiasta jo paljon meitä enemmän ja kertovat kaiken maanantai-iltana kello 19:00 Suomen aikaa. Pysykää siis kanavalla.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Huhupartio: Assassin’s Creed IV on täynnä piraatteja!