UUSIMMAT

Assassin’s Creedin luoja jätti Ubisoftin, koska kyllästyi ”valehtelemaan ja tekemään rahaa muille”

06.05.2017 12:02 | Muropaketin toimitus

Assassin’s Creed -sarjan synnyttänyt pelisuunnittelija Patrice Desilets irtisanoutui pelijätti Ubisoftin palveluksesta vuonna 2010. Nyt hän on paljastanut syitä, jotka saivat hänet lähemään omille teilleen.

Patrice Desilets tunnetaan miljoonia myyneen Assassin’s Creed -sarjan luojana, mutta hän ei ole työskennellyt sarjan parissa Assassin’s Creed: Brotherhoodin (2010) jälkeen. Vuonna 2010 Desilets nimittäin jätti pelisarjan omistavan Ubisoftin, ja alkoi työskennellä THQ:n Montrealin studiolla uuden pelinsä parissa. Kävi kuitenkin niin, että THQ:n mennessä konkurssiin Ubisoft osti studion, ja Desilets irtisanoitui uudelleen Ubisoftilta vuonna 2013.

GameSpot kertoo, että Desilets on tuoreessa haastattelussa paljastanut enemmän Ubisoftilta eroamisestaan. Desilets kuvailee, kuinka hän joutui Ubisoftilla toimimaan muiden tekemisen päätösten mukaan ja ”valehtelemaan” haastatteluissa.

”Jouduin antamaan haastatteluita siitä mitä teemme juuri nyt, ja minun täytyi keksiä kaikenlaisia poliittisia valheita, ja sain muiden ihmisten tekemiä päätöksiä, joita en itse ollut tehnyt, koska suuressa organisaatiossa kaikessa on jollain tapaa kyse kompromisseista”, Desilets kertoo.

Nykyään Desilets työskentelee omalla Panache-studiollaan vain 24 työntekijän kanssa. Tilanne on täysin erilainen kuin vaikkapa Assassin’s Creed II:n (2009) kehityksessä, jossa työskenteli 800 ihmistä.

”Tajusin myös, että kun tekee todella suurta franchisea, ansaitsee myös rahaa muille ihmisille, jotka eivät oikeastaan välitä sinusta”, Desilets toteaa.

Tällä hetkellä Panache kehittää seikkailupeliä Ancestors: The Humankind Odyssey. Desilets on kuitenkin kertonut, että heidän tavoitteenaan on ennen pitkää toteuttaa myös pitkään suunniteltu peliprojekti 1666: Amsterdam, jonka parissa Desilets työskenteli jo THQ:lla.

Assassin's Creed
Kaikki jutut aiheesta

Muropaketin uusimmat