Uusimmat

Ässät PC-taivailla – testissä Ace Combat Assault Horizon Enhanced Edition

23.04.2013 23:00 Jukka O. Kauppinen

Sotaisilla taivailla ei ole tylsää, etenkään kun taivas täyttyy ohjuksista. Ehkä ihan vähän äitiä kuitenkin saattaisi kaivata. Lasse Haverinen tarttui rohkeasti Ace Combat Assault Horizon –peliin ja tsekkasi, jotta miltäs moinen näyttää PC:llä? Aiemmin konsoleille julkaistu ACAH oli kiva peli – ja Enhanced Edition on PC:llä tietenkin reilusti nätimpää pelattavaa.

Suurimman osan ajasta pelaaja on hävittäjälentäjä, joka taistelee lähes loppumattoman asevaraston turvin päälle hyökyviä vihollishävittäjiä vastaan. Välillä tehtävät kuljettavat myös muiden lentohärveleiden ohjaimiin. Esimerkiksi Apache-taisteluhelikopterin lentäminen on mukavaa vaihtelua kiinteäsiipisiin ja tietysti tässäkin pelissä päästään välillä toimimaan AC-130-tulitukikoneen ampujana.

Ace Combatissa ei pahemmin realismilla juhlita, vaan pelin henki on puhdas räiskintä. Eri tehtävissä saa yleensä valita lentolaitteensa kourallisesta vaihtoehtoja, joiden joukossa esiintyvät melkeinpä kaikki yleisimmät nykyiset ja tulevat taistelukoneet. Koneet eroavat toisistaan muutamien perusasioiden kannalta, mutta tärkein erottava tekijä on asekuorma. Perustaisteluohjuksia koneissa on aina noin 200 kappaletta, sen päälle tulevat vielä koneesta riippuvat erikoisaseet, kuten moneen ilma- tai maamaaliin lukittavat ohjusparvet tai pommit. Perusmallin ohjuksia ei turhan tarkasti lajitella ilma- tai maakohteita vastaan, vaan sama malli käy kätevästi molempia vastaan.

Aseita riittää, mutta kulutuskin on kova. Tyypillisesti pelaaja kohtaa yhdellä lennolla kymmeniä viholliskoneita ja pudottaa niistä leijonanosan. Taistelu tapahtuu aina näkökantaman sisällä, sillä kehittyneiden taistelukoneiden järjestelmiä ei pelissä mallinneta mitenkään. Maaleja riittää ja ohjuksia kuluu, sillä niillä ei juuri osu muualta kuin aivan takasektorista ammuttaessa. Vastustajat tipahtavat harvemmin yhdestä osumasta, vaan tuplalaukaus on normi.

Lue koko arvostelu: Ace Combat Assault Horizon – Enhanced Edition (PC)

Lisää aiheesta

Ace Combat 6: Fires of Liberation (360)

Ace Combat X: Skies of Deception (PSP)

Ace Combat: Assault Horizon (PS3, Xbox 360)

Damage Inc. – Pacific Squadron WWII (PC, PS3, Xbox 360)

Sky Crawlers: Innocent Aces (Wii)

Muropaketin uusimmat