Assembly tänään: Amiga-demokompo suorana YLE Areenassa

31.07.2015 20:52 | Jukka O. Kauppinen

Assembly-tapahtuma räjähti käyntiin eilen ja kaikenlaista on jo ehtinyt tapahtua. Vänkä nousee ihan uusiin sfääreihin tänä iltana, sillä Amiga-demokilpailu alkaa kello 23:15. Skabaa voi katsoa livenä YLE Areenasta.

Lauantaina YLE tekee todellista historiaa, sillä ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa demokompon pääsarja näytetään suorana lähetyksenä kansallisella TV-kanavalla. Demokompon näytetään suorana TV2-kanavalla.

Onhan kompoja ja AssemblyTV:tä nähtä aiemminkin televisiossa, mutta vain pienemmillä kaapelikanavilla.

YLE ehti myös kehua demokompoja tähän tapaan:

Demoissa on kyse reaaliaikaisesta taiteesta: ohjelmoijien, muusikoiden ja graafisten taiteilijoiden yhteistyöstä ja siitä syntyvistä uskomattomista audiovisuaalisista esityksistä, demoista, jotka pyörivät reaaliajassa tietokoneella.

Demot poikkeavat animaatioista siten, että demot suoritetaan reaaliaikaisesti tietokoneella kun taas animaatiot ovat laskettu etukäteen. Demokilpailussa eli “demokompossa” kilpaillaan siitä kuka tekee huikeimmat audiovisuaaliset tehosteet koodillaan.

Ja jos YLEn striimit failaavat, niin mene sitten suoraan AssemblyTV:n http://www.assembly.org/program/streams/ tai http://www.assembly.org/media/streams/asmtv2/.

Lisätietoja: Assembly Summer @ YLE Areena

Lisätietoja: Demoskene – reaaliaikaista digitaalista taidetta

Lisätietoja: http://yle.fi/aihe/ohjelma/assembly-summer

 

Muropaketin uusimmat