Uusimmat

Assembly-tapahtuma voitti Mindtrek-gaalan

10.11.2006 11:47 Jukka O. Kauppinen

Peli- ja demoscenekansan vuotuinen festivaali Assembly nappasi päävoiton vuotuisessa Mindtrek-gaalassa. Kilpailun päätuomari Risto Linturi valitsi Assemblyn voittajaksi viiden finalistin joukosta. 20 002 euron pääpalkinnon korjannut Assembly on tietokonefestivaali, joka on järjestetty pääkaupunkiseudulla vuodesta 1992.

 – MINDTREK Grand Prix etsi vuoden 2006 parasta luovaa tuotetta, tekoa, konseptia, ideaa tai palvelua, joka oivaltavasti hyödyntää digitaalisen ja verkottuneen maailman mahdollisuuksia. Assembly yhdistää digimedian harrastajia, osoittaa keinot ja tavoitteet etenemiselle. Menestyksekäs suomalainen peliteollisuus esimerkiksi on paljon velkaa tapahtumalle. Instituution synnyttäminen vaatii paljon taitoa ja sitkeyttä. Kohdallani kyse oli selvästi arvovalinnasta, Risto Linturi toteaa.

 Tämän vuoden MINDTREK GP:hen osallistuneet työt ja konseptit edustivat laajaa digitaalisen median kirjoa digiterveydenhoidosta verkkoradioon. Osallistuneiden töiden parhaimmisto osoitti, että monet vuosien varrella digitaaliseen mediaan liitetyt odotukset ovat täyttymässä. Finalistitöissä oli oivaltavasti huomioitu sekä media mahdollisuudet että käyttäjien kannalta olennainen käytettävyys.

Mindtrek-kisa järjestettiin kymmenennen kerran. Kilpailun pääpalkinto on Pohjoismaiden suurin digimedia-alan palkinto ja sen rahoittaa Tampereen kaupunki.

Lisätietoja: http://www.mindtrek.org