Uusimmat

Assembly Winter –pelitapahtumassa jättipotti kilpapelaajille

16.02.2007 10:28 Jukka O. Kauppinen

Uusi Assembly Winter 2007 -tapahtuma vie suomalaisen PC- ja konsolipelien kilpapelaamisen uudelle tasolle jakaessaan kilpapelaajille Suomen kautta aikojen suurimman palkintopotin 30 000 euroa. Tapahtumassa järjestettävän BattleField 2142 Whoop Ass Challengen 10 000 euron käteispalkinto voittajatiimille on houkutellut mukaan lähes 20 eurooppalaista huippujoukkuetta mittelemään taitojaan. Tapahtuman huippukilpailut ovat osa maailman johtavaa World Cyber Games-peliturnausta.

27. – 29. huhtikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa (ent. Pirkkahalli) järjestettävä Assembly Winter 2007-tietokonefestivaali on heti ensimmäisenä vuotenaan Suomen suurin ja merkittävin kilpa- ja ajanvietepelaamiseen keskittyvä tapahtuma. Yli 1000 osallistujan odotetaan saapuvan ympärivuorokautiseen viikonlopputapahtumaan ottamaan toisistaan mittaa yli 20 lajissa niin Pro- kuin Amatööri-turnauksissa pc- ja videopeleillä sekä mm. Guitar Heron ja SingStar:n tapaisissa rytmipeleissä.

Kaiken kaikkiaan tapahtuman kilpailuissa jaetaan niin kilpa- kuin ajanvietepelaajien kotimaiselle ja kansainväliselle parhaimmistolle yhteensä yli 30 000 euron edestä käteis- ja laitteistopalkintoja. Tapahtuman palkintopotti on Suomen historian kautta aikojen suurin pc- ja konsolipelien taitajille jaettu palkintomäärä. Kilpapelaajille suunnatut turnaukset ovat osa maailman johtavaa, yli 70 maata kattavaa World Cyber Gamesturnausta. Assembly Winter 2007 ja Assembly Summer 2007 -tapahtumissa järjestettyjen kansallisten kilpailuiden kautta valitaan Suomen edustajat vuoden 2007 lopussa järjestettävään World Cyber Games -lopputurnaukseen.

Battlefieldiä Whoop Ass -meiningillä

Ehdottomasti merkittävin yksittäinen turnaus Assembly Winter 2007-tapahtumassa on Electronic Arts:n ja Creativen kanssa järjestettävä BattleField 2142 Whoop Ass Challenge.  Avoimeen turnaukseen on ilmoittaunut mukaan lähes 20 Euroopan ehdotonta huippua edustavaa kahdeksan hengen tiimiä, joista jokainen tavoittelee voittajalle myönnettävää 10 000 euron käteispalkintoa. Sijoille 2. – 8. sijoittuvat tiimit palkitaan yhteensä 5000 euron laitteistopalkinnoilla.

BattleField 2142 Whoop Ass Challenge-turnauksen verkkokarsintaosuus on jo alkanut ja otteluita voi seurata GameTV:n lähetyksien kautta. Lisätiedot lähetyksistä osoitteesta www.gametv.fi . ”Assembly Winter 2007 syntyi tarpeesta luoda suomalaisille pelaajille ehdoton huipputapahtuma, jonka kansainvälisen tason kilpailut tarjoavat haastetta ja kovia palkintoja. Pro-pelaajien lisäksi tapahtuma tulee tarjoamaan kilpailuita ja hyvää menoa niin amatööripelaajille ja huvin vuoksi pelaaville. Suomen parhaat pelifestarit ovat Tampereella huhtikuussa!” kommentoi Jussi Laakkonen, Assembly -festivaalien pääjärjestäjä.

Tapahtuman järjestelyissä ovat myös vahvasti mukana Luova Tampere -ohjelma sekä Teknologiakeskus Hermian hallinnoima Suomen pelialan keskus Neogames.  Luova Tampere-ohjelma synnyttää tamperelaisesta luovasta osaamisesta uusia palveluja, kannattavaa liiketoimintaa ja työpaikkoja yhdessä pirkanmaalaisten osaajien, yritysten ja organisaatioiden kanssa. ”Assembly -tapahtuma kokoaa yhteen nuoria, luovan alan tulevia huippuosaajia ja rohkaisee kehittämään niin tamperelaisen kuin kansallisen kilpailukyvyn kannalta olennaisia taitoja” kommentoi Luova Tampere-ohjelman vetäjä Lasse Paananen. Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen jatkoi ”Peliharrastus ja pelikehitys kulkevat käsi kädessä. Assembly -tapahtuma on ollut 15 toimintavuotensa aikana yksi merkittävä tekijä Suomen pelialan tämän hetkisen nousuvireen takana. Pidämme Assembly :n tukemista alan tulevan kehityksen kannalta olennaisena.”

Assembly Winter 2007-tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat Microsoft, Zyxel, Electronic Arts, Pelit-lehti, Luova Tampere -ohjelma, Teknologiakeskus Hermian hallinnoima pelialan keskus Neogames sekä MindTrek Ry.

Yleistietoa ASSEMBLY-festivaaleista

Assembly Winter 2007 on uusi, puhtaasti tietokone- ja konsolipelaamiseen keskittyvä tapahtuma. Talvitapahtuma houkuttelee kolmipäiväiseen, ympärivuorokautiseen menoon mukaan niin kilpa- kuin ajanvietepelaajia. Pelaamisesta on vuosien myötä kehittynyt tunnustettu kilpailumuoto, jossa taitojaan vuosia hioneet pelaajat ottavat toisistaan mittaan. Kansainvälisten lopputurnausten palkintosummat yltävät useisiin satoihintuhansiin euroihin, ja osallistujia useista kymmenistä maista.

Assembly Winter 2007-festivaali järjestetään Tampereen Pirkkahallissa perjantaista 27. – sunnuntaihin 29. huhtikuuta 2007. Tapahtuman lipunmyynti alkaa maaliskuussa 2007 tapahtuman kotisivuilla osoitteessa www.assembly.org. Koko viikonlopun voimassa olevat paikkaliput tapahtumaan maksavat 50 euroa. Talvitapahtumaan odotetaan ensimmäisenä vuotena yli 1000 osallistujaa. Assembly Summer 2007 jatkaa Assembly :n 15-vuotista historiaa 2-5. elokuuta 2007. Perinteinen kesätapahtuma kerää myös vuonna 2007 nuoret, lahjakkaat tietokoneharrastajat neljän päivän mittaiseen ympärivuorokautiseen festivaaliin. Kesätapahtuman erityisluonteena tulee säilymään nuorten tietokone- ja multimediataide, jossa nuoret osaajat kilpailevat yli 20 eri kategoriassa, joiden palkintojen kokonaisarvo ylitti 40 000 euroa vuonna 2006.

Koko viikonlopun paikkalipun hinta on 50 euroa. Koko viikonlopun kävijälipun hinta on 25 euroa. Lippuja myydään ennakkoon tapahtuman verkkokaupassa.

Lisätietoja: www.assembly.org/winter07

Lisää Assyjuttuja eDomesta:

Assembly kaksi kertaa vuodessa

Assembly-tapahtuma voitti Mindtrek-gaalan

Assembly-demoparty ja pelibile täyttää 15 vuotta

Assembly 2006 Gamedev – mielikuvitus kiitää omatekoisissa peleissä

Demoscenejuhlaa Ylöjärvellä – ei ihan Assembly, mutta Streamilläkin on yleisönsä

 

Matkaatko talviassyille?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat