Uusimmat

Atari yrittää tulla taas

02.06.2016 13:25 Jukka O. Kauppinen

Ikivanha Atari on tullut ja mennyt monta kertaa. Eipä firmaa voi nykyään pitää kuin vitsinä, sillä eihän Atari-nimeä kantava yritys taida enää edes omistaa kaikkia vanhoja Atari-pelisarjojakaan. Konkursseja on näet tehty jo aika monta.

Ja itse asiassa Atari-yhtiöitä on ollut viime vuosikymmenen aikana useitakin, jopa yhtaikaa. Yksi yritti tehdä latauspelejä, toinen lisensoi vanhoja pelisarjoja, kolmas teki ties mitä. Uusin Atarin uudelleensyntyminen yrittää panostaa pelien sijaan asioiden internetiin.

Niin että mihin? No siis siihen uusimpaan muoti-ilmiöön! Internetiin kytkettyihin laitteisiin, jotka keskustelevat kaiken mahdollisen kanssa. Rannekellosi näyttää missä vaiheessa pesukoneen ohjelma on ja jääkaappi vihjaa, että oispa kaljaa.

Atarilla kun ei mene mitenkään hyvin pelipuolella. Tai sanotaan näin: jos menisi edes huonosti, niin sekin olisi jo parannus nykytilanteeseen. Early Accessissa oleva Rollercoaster Tycoon World -peli näyttäisi olevan aika kakkendaalia, ja veikkaan ettei firman kasinoprojekteista tule kuin sanomista.

Tehdäänpä siis jotain ihan muuta! Läiskitään tuttu logo kaikennäköisten älyvempaimien kylkeen ja kylvetään rahassa! Tehdään vekottimia kotiin, lemmikeille, urheilijoille. Tehdään fiksuja vekottimia, tehdään yksinkertaisia vekottimia! Tehdään vekottimia massoille!

Mutta antakaas kun ennustan: ensinnäkin Atarin nykyjohto vain yrittää ratsastaa tekniikkamuodilla, toisekseen myöhästyy aallonharjalta ja kolmanneksi failaa totaalisesti.

Lähde: MCV

Lisätietoja: http://www.rollercoastertycoon.com/