Uusimmat

Atariboxin konepellin alta löytyy Linux, konsolin hinnaksi tullee 300 euroa

27.09.2017 15:35 Muropaketin toimitus

Atari aloittaa syksyn mittaan Indiegogo-joukkorahoituskampanjan konsolia varten.

Viime kesäkuussa kuultiin kummia, kun Atari, eräs kaikkien aikojen tunnetuimmista pelibrändeistä, ilmoitti palaavansa konsolibisnekseen. Kyseessä on Ataribox, retrohenkinen pc-pohjainen pelikonsoli. Kuukautta myöhemmin Atari ilmoitti rahoittavansa projektin joukkorahoituksella.

Atariboxin luoja ja projektin johtaja Feargal Mac on nyt ensimmäistä kertaa avannut mitä konsolin sisältä oikein löytyy. Hän kertoo haastattelussa, että joukkorahoituskampanjan on tarkoitus käynnistyä syksyn mittaan. Valmis tuote on tilattavissa ensi keväänä. Hinnaksi tullee muodostumaan 250-300 dollaria/euroa. Rautapuolelta löytyy AMD:n konsolia varten kehittämä prosessori sekä Radeonin grafiikkapiiri.

”Ihmiset ovat tottuneet pc:n joustavuuteen, mutta useimmat älytelevisiot ovat suljettuja järjestelmiä rajattuine ohjelmineen. Halusimme luoda mahdollisimman hienon tv-tuotteen, jolla ihmiset voivat pelata, suoratoistaa sekä selata nettiä niin vapaasti kuin mahdollista”, kertoo Mac.

Macin mielestä Atariboxin avoimuus on kaiken ytimessä. Vaikka konsolin käyttöliittymä on helppokäyttöinen, voivat käyttäjät kustomoida käyttöjärjestelmää aivan kuten haluavat.

”Olemme valinneet Indiegogon joukkorahoituskanavaksi, sillä he ovat tehneet onnistuneesti yhteistyötä monien teknologiatuotteiden kanssa. Lisäksi heillä on vahva kansainvälinen edustus yli 200 maassa, joten meillä on mahdollisuus saada Atarin fanit ympäri maailmaa mukaan. Tämä on hyvin joustava tuote, eikä siihen tarvitse käyttää sen hankkimisen jälkeen yhtään ylimääräistä rahaa, jos niin ei halua tehdä.”, markkinoi Mac tuotettaan.

Joukkorahoituskampanjan onnistumisesta riippuen Ataribox on markkinoilla keväällä 2018.