UUSIMMAT

Avaruusmerisotaa Warhammerin maailmoissa – ennakossa huima Battlefleet Gothic: Armada

20.04.2016 21:15 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen puki päälleen örkki-cosplaynsä ja istahti ihan itse nikkaroimaansa pikkuiseen avaruusalukseen. Sitten vain kytketään mielikuvitus päälle ja oho, ollaankin Warhammer 40K -universumin uumenissa komentamassa avaruuslaivastoja.

Moninpelissä – jota voi pelata joko toisia ihmisiä tai tekoälyn laivastoja vastaan – pelaaja kasaa itselleen laivaston haluamansa rodun riveissä. Tarjolla on kultaista keskitietä kulkeva ihmisten imperiumi, sekä näiden ikiaikaiset sielunviholliset, kaaoksen petturilegioonat. Kaaoksen laivat ovat vähän ketterämpiä ja heikompia kuin keisarillisessa laivastossa, joten niillä täytyisi harrastaa nopeaa liikkumista ja yrittää juoksuttaa hitaita imperiumin koiria kuin talutushihnassa.

Jos tällainen ei kiinnosta, tarjolla on myös kaksi muukalaisrotua: brittiläiset futishuligaanit mieleen tuovat örkkimerirosvot, sekä huipputeknologiaan luottavat, mutta vähälukuiset eldarit. Örkit tykkäävät tietenkin taistella niin lähietäisyydellä kuin mahdollista eldareiden luottaessa salamaiskuihin, joiden jälkeen singotaan taas karkuun ennen kuin uhri ehtii lyömään takaisin.

Valinta ei ole mitenkään lopullinen, sillä yhtä aikaa voi pyörittää useita laivastoja, mutta tiettyyn pisteeseen asti keskittyminen kannattaa. Jokaisen taistelun jälkeen siihen osallistuneet laivat keräävät kokemuspisteitä, mikä avaa mahdollisuuden kustomoida niitä ja niiden miehistöä. Tuunattu ja kokeneella miehistöllä varustettu alus saa merkittävän etulyöntiaseman suoraan telakalta purjehtineeseen paattiin verrattuna, mutta loppujen lopuksi taisteluita ei ratkaista numeroilla, vaan komentajan taidoilla.

Lue koko ennakko: Battlefleet Gothic: Armada –ennakko – sotaa Warhammer-avaruudessa (PC)

Battlefleet Gothic Armada

Lisää aiheesta

18 minuuttia ihka-aitoa Warhammer: Total War -taisteluvideota!

Mainiosta ryhmäräimeestä tuli yllätyshitti

Warhammer – The End Times: Vermintide (PC, PS4, Xbox One)

Warhammer 40K: Armageddon (PC)

Warhammer 40K: Deathwatch – Tyranid Invasion (iOS)

Warhammer siirtyy aavoille merille – fantasiamerisotaa purjelaivoilla

Warhammer: End Times Vermintide -ennakko (PC, PS4, Xbox One)