Avaruusseikkailu 2012: Blockade Runner ja KSP matkalla kohti vihoviimeistä korpimaata

19.04.2012 16:00 | Jari Mikkonen

Voiko olla kauniimpaa asiaa kuin itsetehty avaruusalus? Voe tokkiinsa, nimittäin kaksi omatekoista avaruusalusta! Nyt jokaisella on oikein tuplamahdollisuus päästä raketti-insinööriksi, sillä kaksi viime vuoden puolella julkistettua avaruusaluksenrakentelupeliä ovat molemmat edenneet ilmaisista alfa-demoista pidemmälle vietyihin maksullisiin kehitysversioihin. Eivätkä ne ole lainkaan hullumpia.

Blockade Runner on amerikkalaisen sisaruskatraan ZanMgt (Zack, Aaron, Nathan, Micah, Gabe, Terah) tekeillä oleva ”Minecraft avaruudessa”.

Vain ennakkotilaajille saatavilla oleva 0.55.0-versio tarjoilee paljon alkuperäistä monipuolisemman aluseditorin joka tuo muassaan paljon käteviä työkaluja: enää ei kuutioita tarvitse asetella yksitellen, ja myös symmetriavaihtoehdot ja erilaiset kallistukset löytyvät. Ja kosolti teknisempiä muutoksia.

Mitään pelillistä elementtiä Blockade Runnerista ei vieläkään löydy, mutta jos omien avaruusalusten suunnittelu suinkin kiinnostaa niin nyt on hyvä aika antaa rahallinen tukensa projektille. Ennakkotilaus vie kukkarostasi vaivaiset 10 dollaria. Tavoitteena on varsinainen beta kesään mennessä ja valmis peli vielä tänä vuonna.

Kerbal Space Program puolestaan tulee sieltä Rio Granden toiselta puolelta, Squadilta. Alunperin uutisoimme Kerbal Space Programista viime heinäkuussa, ja nykyään ilmainen 0.13.3 demoversio sisältää itsessään lukemattomia parannuksia tuolloiseen versioon – enää suuremmat raketit eivät veny ja pauku niin dramaattisesti. Mutta kehitys on nyt siirtynyt 0.14.x-sarjaan, joka on saatavilla vain ennakkotilaajille.

Ehkä jännittävimpänä – muttei laisinkaan ainoana – täysin uutena ominaisuutena avaruuteen ammutut raketit myös jäävät sinne seuraavia tehtäviä varten, mikä tulee jatkossa mahdollistamaan avaruusasemien, kuuasemien ja vastaavien kyhäämisen pala palalta. Ja tietysti tämä myös tarkoittaa sitä, että avaruuslennon voi keskeyttää ja palata siihen myöhemmin, kun aikaisemmin mitään tallennusmahdollisuutta ei ollut. Ominaisuuden merkitystä pitkillä lennoilla ei voi yliarvioida. Kuukauden sisällä julkaistavaan 0.15-päivitykseen on tulossa myös kehittyneempi lentoreittien suunnittelu, eli enää ei tarvitse lentää aivan niin perstuntumalta vaan lentoradan voi laskea etukäteen. KSP maksaa tällä hetkellä 15 dollaria.

Avaruudessa siis ainakin ZanMgt ja Squad kuulevat huutosi.

Lisätietoja:

Lisää aiheesta

Blockade Runner – Minecraft avaruudessa?

Kerbaalien avaruusohjelma muuttuu maksulliseksi

Nyt syöksyy sukkula Veenukseen

Blockade Runner

Lue myös

Borderlands 2 -ensikosketus – isompi, laajempi ja parempi

Irtopäitä, demoneja ja talutettavia tyttöjä: NeverDead

Kilpailu: Keskustele omaksesi Kid Icarus: Uprising

Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier – haastattelu – teimme todellisen spec ops -pelin