UUSIMMAT

Aveline de Grandpré on ripeäliikkeinen assassiini – lue arvostelu

19.01.2014 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso matkasi Pohjois-Amerikan syvän etelän voodoo-riittien, ranskalaisten asutusten ja syvien rämeiköiden keskelle oppaanaan nais-assassiini Aveline de Grandpré. Ja selvisi matkastaan hengissä.

Liberationia on melkoinen oikku sarjan pääpeleihin verrattuna. Kaikki ylimääräinen todellisuuskikkailu on jätetty minimiin, ja teoksessa keskitytään vain ja ainostaan Avelinen elämään vuosina 1765-77. Hän ei ole kuitenkaan sukua Desmond Milesille, eikä näin ollen Desmondia pelissä nähdä, vaikka Avelinen ja AC 3:n päähenkilö Connorin tiet kohtaavatkin.

Oikkuilun kohtalosta on vielä paha sanoa mitään. Joku voisi sanoa, että Liberation on vain pakollinen sivutarina varsinaisiin peleihin. Sivutarina se onkin, mutta se on samalla sen vahvuus, joka kulkee omia polkujaan ilman Desmondin tai esimerkiksi Ezion taakkaa. Se on hiottu sivutuote AC-jatkumoon, jolla Ubi voi leikitellä ilman Desmondia tai muutakaan tympeää todellisuuskikkailua. Ja kun Avelinen takaa ei löydy nykyajan sukulaista, jonka mielen sopukoista neito on keinotekoisesti kaivettu, on Ave jo pelkästään sen ansiosta piristävä hahmo. Toisin sanoen: Liberation on AC-faneille suoraviivaisempi peli, josta on jätetty pois isommat juoni- ja salaliittokuviot.

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed: Liberation HD (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360) 

Assassin’s Creed III: Liberation (PS Vita) 

Assassin’s Creed IV: Black Flag (PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One)

Assassin’s Creed Director’s Cut (PC)