Uusimmat

Banjo-Kazooien henkinen seuraaja kerää hirveitä summia Kickstarterissa

02.05.2015 14:00 Miikka Lehtonen

Brittiläinen Rare ehti tehtailla kulta-aikoinaan monta rakastettua peliä, joista varsinkin Banjo-Kazooie on edelleen ihmisten muistissa. Nintendo 64:n parhaisiin tasohyppelypeleihin kuuluneelle teokselle ei ole virallista jatkoa odotettavissa, mutta epävirallista kylläkin!

Useamman Rare-veteraanin perustama Playtronic Games kiusoitteli jo toissakuussa ihmisiä tulevalla Kickstarterillaan, jolla tultaisiin keräämään rahaa suoraan sanoen Banjo-Kazooien epäviralliselle jatko-osalle. Nyt Kickstarter on käynnissä, eikä se todellakaan juuriaan peittele. 

Yooka-Laylee (get it? Ukulele, Banjo, Kazoo?) kertoo liskosta ja tämän selässä ratsastavasta lepakosta, jotka yhdessä tasohyppelevät tiensä läpi mielikuvituksellisten tasojen keräten kolikoita ja kätkettyjä esineitä. Kaikki logosta lähtien on niin Banjo-Kazooie-henkistä kuin olla voi. Ja mikäs siinä; jos Banjo-Kazooien oikeudet ovat Microsoftin holveissa eikä oikeuksien omistajaa kiinnosta niillä mitään tehdä niin alkuperäisen pelin kehittäjien tekemä epävirallinen jatko-osa kuulostaa kivalta idealta.

Idea tuntuu kantavan, sillä 175 000 punnan pottia keräämään lähtenyt Kickstarter sai tavoitteensa täyteen 40 minuutissa ja on ensimmäisen päivänsä aikana yltänyt jo 921 000 punnan, eli 1.2 miljoonan euron, tuottoon. Päiviä on jäljellä vielä 45, joten Playtronicilla tulee riittämään pelimerkkejä.

Lisätietoja: Kickstarter