Bard’s Tale IV:n joukkorahoituskampanja avautui – klassisen fantasiaroolipelin paluu

02.06.2015 19:30 Jukka O. Kauppinen

Vuonna kivi julkaistu Bard’s Tale –roolipelien sarja oli mahtavaa ja mukaansatempaavaa seikkailemista silloin joskus, videopelaamisen aamunkoitossa. Bard’s Tale –pelejä tehtiin tuolloin kolme kappaletta, mutta sitten valitettavasti homma hajosi käteen. Vaan nyt meininki jatkuu, sillä inXile Entertainment avasi uuden joukkorahoituskampanjan, jonka myötä firma tekee jatkoa yhdelle klassisimmista fantasiaroolipelisarjoista.

The Bard’s Tale IV. Tulossa.

The Bard’s Tale IV –projekti sisältää esikuvansa malliin kieroja sokkeloja, tiukkoja ongelmia ja kunnon luolarymistelyä.

Positiivisesti inXile Entertainment on saanut vuosien jälkeen käsiinsä pelisarjan täydet oikeudet, joten wanhojen pelienkin ystäville on luvassa wanhoja tuttuja ja viittauksia.

Eka Bard’s Tale oli myös seikkailupeliveteraani Brian Fargon ensimmäinen hitti ja teos, joka teki aikoinaan Interplaystä yhden aikansa merkittävimmistä pelitaloista.

Bard’s Talejen tarina tyrehtyi aikoinaan tekijäoikeuskiistoihin:

Bard’s Taleja tehnyt Interplayn perustanut Rebecca Heineman muistelee, että kolme ensimmäistä Bard’s Talea syntyivät hyvässä sovussa Interplayn ja EA:n välillä. Diilissä oli kuitenkin mutka, jonka takia sarja tuhoutui kun firmojen välit viilenivät. Siinä missä Interplay omisti varsinaisen pelikoodin ja sisällön, EA omisti nimen. Joten jos Interplay halusi tehdä uusia Bard’s Taleja, heidän olisi pitänyt maksaa lisenssimaksuja nimen käytöstä. Mutta kun… EA ei enää suostunut siihen, vaan halusi tehdä pelin itse.

Niinpä Interplay havaitsi, että heillä oli käsissään Bard’s Tale IV:ksi suunniteltu roolipeli, mutta ei julkaisulupaa. Pelin julkaisu oli kuukauden, parin päästä ja tekijätiimin piti todella nopeasti rukata käsikirjoitusta uusiksi niin, että pelille saatiin uusi nimi ja tarinanpoikasta. Bard’s Tale IV:stä tuli näin Dragon Wars, vaikka pelissä ei edes ollut yhtään ainutta lohikäärmettä. Mutta jotain piti vain äkkiä tehdä.

Ilman Bard’s Talen nimeä Dragon Wars ei menestynyt kaupallisesti järin hyvin, kun taas EA peruutti oman Bard’s Tale IV –projektinsa neljän vuoden kehitystyön jälkeen. Joskus myöhemmin Interplay yritti vielä kerran tarjota EA:lle Bard’s Talea, mutta EA:n mukaan sarja oli jo vanhentunut eikä kiinnostanut ketään.

Uutta Bard’s Talea tehdään Unreal Engine 4 –pelimoottorilla. Pelin kehittämiseen haetaan minimissään 1,25 miljoonan dollarin pottia, mutta mieluiten vähintään 2,5 miljoonaa.

Lisätietoja: The Bards Tale IV

Lisää aiheesta

Bard’s Tale –roolipelit kuolivat nimiongelmiin 

Klassinen The Bard’s Tale -sarja jatkuu tänä vuonna 

Wasteland 2 –ensikosketus – kaikkien ydintuhoseikkailujen esi-isän pojan paluu