Bard’s Tale –roolipelit kuolivat nimiongelmiin

12.10.2011 20:45 Jukka O. Kauppinen

Vuonna kivi julkaistu Bard’s Tale –roolipelien sarja oli mahtavaa ja mukaansatempaavaa seikkailemista silloin joskus, videopelaamisen aamunkoitossa. Bard’s Tale –pelejä tehtiin tuolloin kolme kappaletta, mutta sitten valitettavasti homma hajosi käteen. Syy oli se perinteinen: tekijäoikeudet.

Bard’s Taleja tehnyt Interplayn perustanut Rebecca Heineman muistelee, että kolme ensimmäistä Bard’s Talea syntyivät hyvässä sovussa Interplayn ja EA:n välillä. Diilissä oli kuitenkin mutka, jonka takia sarja tuhoutui kun firmojen välit viilenivät. Siinä missä Interplay omisti varsinaisen pelikoodin ja sisällön, EA omisti nimen. Joten jos Interplay halusi tehdä uusia Bard’s Taleja, heidän olisi pitänyt maksaa lisenssimaksuja nimen käytöstä. Mutta kun… EA ei enää suostunut siihen, vaan halusi tehdä pelin itse.

Niinpä Interplay havaitsi, että heillä oli käsissään Bard’s Tale IV:ksi suunniteltu roolipeli, mutta ei julkaisulupaa. Pelin julkaisu oli kuukauden, parin päästä ja tekijätiimin piti todella nopeasti rukata käsikirjoitusta uusiksi niin, että pelille saatiin uusi nimi ja tarinanpoikasta. Bard’s Tale IV:stä tuli näin Dragon Wars, vaikka pelissä ei edes ollut yhtään ainutta lohikäärmettä. Mutta jotain piti vain äkkiä tehdä.

Ilman Bard’s Talen nimeä Dragon Wars ei menestynyt kaupallisesti järin hyvin, kun taas EA peruutti oman Bard’s Tale IV –projektinsa neljän vuoden kehitystyön jälkeen. Joskus myöhemmin Interplay yritti vielä kerran tarjota EA:lle Bard’s Talea, mutta EA:n mukaan sarja oli jo vanhentunut eikä kiinnostanut ketään.

Viimeinen yritys Bard’s Talen henkiinherättämiseen nähtiin vuonna 2005, kun Brian Fargon tuottama Bard’s Tale –seikkailu julkaistiin. Heinemanin mukaan peli ei kuitenkaan ollut lainkaan Bard’s Talejen jälkeläinen, vaan pikemminkin The Princess Briden peliversio.

Lue myös

PlayStation Network uuden hakkeri-iskun kohteena

Päivän huumoripläjäys: 3D Realms vauhdittamaan Olkiluoto kolmosta

Uusia skaboja: Voita F1 2011- ja Ace Combat -kamasetit, vielä ehdit myös Driverin ja NBA:n kilpailuihin!

Warhammer 40K: Space Marine Chainsword -kilpailun mestarilliset teokset