UUSIMMAT

BASE-simulaatio ja Angry Birds samassa paketissa – sehän on Skydive

19.12.2013 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmelaeli jännittävän villisti ja kiisi taivailla laskuvarjo selässään. Eikä sekään riittänyt. Piti tehdä temppuja!

Venäläisen Gaijin Entertainmentin(X-Blades, IL-2 Sturmovik: Birds of Prey) Skydive: Proximity Flightinidea on yksinkertainen: yhdistetään samaan pakettiin simppeli BASE-simulaatio ja Angry Birds. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pääkampanjan jokaisessa kentässä on jokin perustavoite, esimerkiksi tietyn pistemäärän kerääminen tai renkaiden läpi liitäminen. Sitten on pari lisätavoitetta, kuten vaikkapa tietyn aikarajan alittaminen. Näiden perusteella maalissa jaetaan yhdestä kolmeen tähteä eikä seuraavaan kenttään ole asiaa, kunnes vähintään yksi stara on plakkarissa. Kampanjan ohella pelaaja voi mitellä myös neljän hyppääjän rallissa tai tehdä vapaaloikkia säädeltävin keli- ja lokaatio-olosuhtein.

Jokaisen kentän alussa saa valita mieleisensä sankarin neljäntoista eri vaihtoehdon joukosta, joista jokaisella on oma, yksilöllinen ulkonäkönsä – mainittakoon tässä vaikkapa liito-oravan ja kreivi Draculan asuihin sonnustautuneet kaverit. Habituksen ohella myös hahmojen kyvyissä on pieniä eroja muun muassa nopeudessa, ohjattavuudessa ja painossa. Käytännössä hyppääjät tuntuvat silti jakautuvan kahteen eri leiriin: vähemmän ja enemmän kankeisiin. 

Lue koko arvostelu: Skydive: Proximity Flight (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate HD (PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution Director’s Cut (Wii U)

Pac-Man Championship Edition DX+ (PC)