Batman: Arkham Knightin jälkeen vuorossa näyttäisi olevan Superman-peli

06.07.2015 17:30 | Miikka Lehtonen

Siitä lähtien kun kävi ilmi, että Batman: Arkham Knight tulisi päättämään Batmanin pelitarinan, spekulaatio on käynyt villinä. Mitä WB Interactive tekee seuraavaksi? Entä Rocksteady? Nyt toiseen kysymykseen saatetaan saada vastaus.

Liikumme vielä huhupartion maaperällä, sillä tietolähteenä on yksittäinen kuva, jonka väitetään olevan WB Montrealin työstämästä pelistä. Pelin aiheena olisi Superman. Jos tämä on totta, itse ainakin otan uutiset vastaan aika penseästi.

Miksikö? Batman on kiinnostava pelin päähenkilö, koska moninaisista kyvyistään ja vehkeistään huolimatta Batman on ihminen. Kun Batmania lyö, Batmania sattuu. Kun Batmania ampuu, Batman voi kuolla. Batmania pelatessa siis tuntee olevansa välillä vaarassa ja hauskuus tuleekin siitä, kun kääntää Batmanin arsenaalin avulla epätoivoiselta näyttävän tilanteen edukseen.

Superman taas on haavoittumaton. Jotta Superman olisi minkäänlaisessa vaarassa, tarinassa täytyy kehitellä jotain ”ja koko kaupunki on täynnä kryptoniittikaasua, tai ehkä Superman on myrkyttynyt” -tyylisiä viritelmiä, mikä tekee pelistä aikamoista farssia. Toisaalta ehkä WB Montreal saa aihepiiristä irti jotain fiksumpaa? Tuskin monikaan meistä aikanaan hihkui innosta, kun tuntemattoman Rocksteady-tiimin mainostettiin kehittävän Batman-peliä ja kuinkas siinä kävikään?

Takaportti on avoimena myös jollekin muunlaiselle supersankariprojektille, sillä jotenkin kuvasta tulee sellainen fiilis, että siinä ei esitellä pelin ainutta päähenkilöä, vaan yhtä pelin päähenkilöistä. Niinpä kyseessä voisi olla vaikka jonkinlainen Justice League -peli. Tämä sopisi myös yhteen niiden huhujen kanssa, joiden mukaan DC-sarjakuvafirma yrittää ajaa Justice Leaguesta omaa vastikettaan Marvelin miljardiluokan Avengers-leffaversumille.

Seuraamme tapahtumien kehitystä.