Uusimmat

Battlebornin epäonnistunut loikka eSportsiin

07.06.2016 22:30 Jukka O. Kauppinen

Gearboxin Battleborn, MOBA-henkinen räiskintäpeli, yritti loikata tosi kovasti eSports-skenen ytimeen tarjoamalla letkeää ja värikästä pyssytoimintaa. Mutta vähän pieleen meni.

Battleborn kyllä yrittää kovasti, mutta hybridiräiskinnän ydinongelma on ehkä se, että se ei ole loppumetreillä kovinkaan hyvä peli.

Sisältö onkin se mihin Battleborn kaatuu. Koska hahmojen taktiikoista ei löydy ainakaan tällä hetkellä paljoakaan hiottavaa, olisi suotavaa että edes sisältöä olisi tarpeeksi. Mutta kun tämä jää kahdeksan kavereiden tai tuntemattomien kesken pelattavien kampanjatehtävän sekä kuuden moninpelikartan varaan, aletaan olemaan jo heikoilla jäillä.

Onkin helppo pohtia, onko peli hoputettu markkinoille liian aikaisin. Blizzardin samankaltaisen Overwatchin häämöttäessä näköpiirissä. Sisällön sekä pelitilojen puute on ilmiselvä, ja nyt peli tuntuu lähinnä rungolta, jonka ympärille päivitetään myöhemmin lisäosia sekä pelimuotoja. Tämä olisi ihan ok jos kyseessä olisi edullisempi peli, mutta täysihintaisena pakettina sisällön määrään ei voi olla kovinkaan tyytyväinen. Ei varsinkaan kun yksinpeliä ei edes ole.

Kovaan yritykseen suhteutettuna pelin saama vastaanotto on jäänyt kovin laimeaksi, jopa eSports-piireissä, jonne se yritti tosi kovasti. Esimerkiksi Twitchin ja Steamin pelaaja/katsojamäärissä mitattuna peli on jäänyt jokseenkin mitättömäksi.

Dailydot-sivuston kolumnisti miettii mistä se johtuu ja huomauttaa muun muassa, että harva sankariräiskintä on ylipäätään onnistunut luomaan hyvää meininkiä – ja kilpailu genressä on hämmästyttävän kovaa. Tällä hetkellä tismalleen samalle moba-räiskintälokerolle yrittävät myös Paragon, Paladins ja Gigantic, mutta mitä mahkuja niilläkään enää on, kun Blizzardin Overwatch tuli ja jyräsi totaalisesti.

Miten ja miksi? Lue kolumni:

Lue juttu: Battleborn is a cautionary tale for developers jumping on the esports bandwagon

Lisää aiheesta

Battleborn on sujuvaa mutta moniongelmaista tiimiräiskintää (PC, PS4, Xbox One)

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat