Uusimmat

Battlefield 2142 jatkaa ruotsalaisstudion menestyssarjaa

19.10.2006 19:02 Jukka O. Kauppinen

Uusi jääkausi on kuluttanut maan energiavarannot tyhjiin. Eloonjääneet ovat jakautuneet kahteen toisiaan vastaan taistelevaan ryhmittymään, jotka käyvät veristä sotaa selviytymisestä.

Kylmä sota alkaa uudestaan, kun ruotsalaisen pelistudio Digital Illusionsin luoman Battlefield-sarjan tarina jatkuu vuonna 2142, uuden jääkauden keskellä. Pelaajat värvätään taistelemaan eloonjäämisestä Euroopan Unionin tai Aasian Liiton riveissä.

Modernit rynnäkkökiväärit, näkymättömyyslaitteet ja äärimmäiset liikkumisvälineet ovat työkaluja pelaajan sotiessa maalta ja ilmasta tulevia vihollisia vastaan.

Battlefield 2142 tarjoaa mahdollisuuden pelata netissä perinteistä Conquest-moodia 64:n pelaajan ryhmässä. Uusi ryhmäpelimoodi, Titan, haastaa pelaajat tekemään yhteistyötä tuhotakseen vastustajan jättimäisen taistelualuksen. Samalla näiden täytyy puolustaa omaa emäalustaan. Titan-moodissa voi olla samanaikaisesti 48 pelaajaa.

Pelissä on yli 40 sotilasarvoa alokkaasta ylipäällikköön. Taistelijan voi varustaa yli 40:llä eri aseella tai apuvälineellä. Erilaisia varusteyhdistelmiä on mahdollista tehdä yli 1000.

”Battlefield 2142 on rohkea sukellus tulevaisuuden sodankäyntiin ja sen takana on yli 18 kuukautta kehitystyötä”, kertoo Marcus Nilsson, DICE:n kehittäjätiimin vanhempi tuottaja.

”Uudet aseet, mahtava tunnelma ja ympäristö sekä uusi massiivinen Titan-pelimoodi vievät Battlefield-pelikokonaisuuden täysin uudelle tasolle”, Nilsson lisää.

Pelin julkaisun yhteydessä EA haastaa Suomen uudet ja wanhat palkkasoturit järjestämällä yhdessä Assembly Organizingin kanssa ”Battlefield 2142 Whoop Ass Challenge”-peliturnauksen. Taistelut starttaavat 30.11. jolloin ilmoittautumisia aletaan ottaa vastaan. Turnauksen ensimmäinen osa pelataan online-karsintoina tammi-helmikuussa 2007.

Loppukilpailut käydään huhtikuussa 2007. Paras Battlefield 2142-pelaaja kuittaa pääpalkintona 10 000 euroa.

Lisätietoa turnauksesta: http://www.assembly.org/2142

Lisätietoa pelistä: http://battlefield.ea.com

Lue lisää:

Battlefield 2142 -kotelomodifikaatio

Digital Illusionsin tarina

Digital Illusionsin tarina osa 2 – oikean pelitalon elkeet

Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII (PC)

Battlefield Vietnam (PC)

FinnWarsin tarina – osa 1 – kuinka kaikki alkoi

FinnWarsin tarina – osa 2 – kriittiset hetket

FinnWarsin tarina – osa 3 – päätösten aika

Battlefield 2: Modern Combat (360)

Battlefield 2: Modern Combat (PS2, Xbox)

Battlefield 2: Euro Force (pc)

Battlefield 2 (pc)

 

Mihin suuntaan Battlefield-sarjan pitäisi suunnata?

Katso tilanne vastaamatta